Αρχική » “Νέοι Χριστόδουλοι θα γεννηθούν” τόνισε ο Σερρών Θεολόγος

“Νέοι Χριστόδουλοι θα γεννηθούν” τόνισε ο Σερρών Θεολόγος

από kivotos

Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Χριστόδουλο τέλεσε ο Μητροπολίτης Νιγρίτης και Σερρών κ. Θεολόγος αλλά δεν έμεινε μόνο στο τυπικό καθώς συνέχισε με ένα πύρινο λόγο με πολλούς αποδέκτες. Αρχικά χαρακτήρισε ως δυναμική και φωτισμένη από το Θεό προσωπικότητα τον Χριστόδουλο που «ορθοτομούσε το λόγο της αλήθειας χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις, αλλά έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την αλλοίωση του ελληνοχριστιανικού χαρακτήρα της κοινωνίας μας». «Ξάφνιαζε ακόμη και τους εκκλησιαστικούς… αλλά ο λαός τον αγάπησε έως τέλους» συμπλήρωσε και όταν ήρθε η σκληρή αρρώστια, «ο Θεός τον αξίωσε να έχει ένα χριστιανικό και οσιακό θάνατο» ενώ σήμερα «τον σκεπτόμεθα, διδασκόμεθα από τις διδαχές και τη ζωή του και κυρίως αυτό το οποίο όλοι διαπιστώνουμε ότι ο Χριστόδουλος λείπει από την πατρίδα μας. Τολμώ να πω ότι η πατρίδα μας δεν θα είχε φθάσει σε αυτό το κατάντημα αν σήμερα ζούσε ο Χριστόδουλος».

Σε αυτό το σημείο όμως ο κ. Θεολόγος επεκτάθηκε στην σημερινή κατάσταση της χώρας και σχολίασε την αντιμετώπιση της από τους ισχυρούς: «Ούτε θα τολμούσε κανείς εντός ή εκτός Ελλάδος να ταπεινώνει με αυτόν τον αισχρό τρόπο μια ολόκληρη πατρίδα. Άσχετα από τη θέση που ο καθένας από εμάς έχει απέναντι στην παρούσα κυβέρνηση και εις τον πρωθυπουργό δεν έχει το δικαίωμα κανείς να ταπεινώνει και να προσβάλλει τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον ονομάζει ανόητο. Αυτοί είναι ανόητοι που τα λένε. Που αιματοκύλισαν δύο φορές τον κόσμο ολόκληρο. Που κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Που τη λεηλάτησαν, που την απεγύμνωσαν, που την φτωχοποίησαν… Ντροπή τους, ντροπή τους, ντροπή τους!…. Δεν έχουν ούτε το ήθος ούτε το ύψος ούτε την δύναμη να ταπεινώνουν αυτή την πατρίδα. Όταν αυτοί ζούσαν στις σπηλιές με τις φωτιές εμείς αγγίζαμε τον ουρανό».

«Ο Χριστόδουλος κοιμήθηκε αλλά μην αμφιβάλλετε, ο Θεός δεν θα αφήσει την πατρίδα αυτή έτσι, και όσο είμαστε σε τόσο δύσκολες εποχές, άλλοι Χριστόδουλοι θα γεννηθούν» ήταν η κατάληξη του λόγου του.

 

 


Πηγή: http://epiloges.tv

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ