Αρχική » Η δύσκολη Τρίτη για τον Ιερώνυμο

Η δύσκολη Τρίτη για τον Ιερώνυμο

από christina

 

Η πιο δύσκολη για τον Αρχιεπίσκοπο συνεδρίαση της ΔΙΣ είναι αυτή που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη η οποία θα συζητήσει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των ναών με εννέα άτομα.

‘Ηδη μητροπολίτες όπως ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Κερκύρας Νεκτάριος,ο Σερρών Θεολόγος και Καλαβρύτων Ιερώνυμος έχουν σχολιάσει αρνητικά την κυβέρνηση και αναμένεται τις επόμενες μέρες να  κάνουν τις δικές τους προτάσεις.

Ήδη ο Αρχιεπίσκοπος  έχει αρχίσει επαφές με στελέχη της Ιεραρχίας για την αντιμετώπιση του θέματος  ώστε να μην προκληθούν εντάσεις τις μέρες των γιορτών.

Πολλοί μητροπολίτες εκφράζουν επιφυλάξεις για το τι ειπώθηκε μεταξύ του Ιερώνυμου και  του κ. Μητσοτάκη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ,αφήνοντας να εννοηθεί οτι ίσως ο Αρχιεπίσκοπος να έχει συμφωνήσει για τον αριθμό των πιστών που θα παρακολουθούν τις Θείες λειτουργίες.

Θεωρείται δεδομένο οτι τις επόμενες μέρες   και άλλοι μητροπολίτες θα αντιδράσουν  όπως βεβαίως οι ιερείς και οι θεολόγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιεράρχες θα αντιπροτείνουν στην κυβέρνηση τη λειτουργία των ναών με ένα άτομο ανά 10 ή 15 τ.μ.  ενώ θα συμφωνήσουν να μην γίνουν υπαίθριοι αγιασμοί υδάτων , με εξαίρεση ίσως το Λιμάνι του Πειραιά.

Να σημειωθεί οτι η απόφαση για τον περιορισμό στη λειτουργία των ναών ήρθε ύστερα από εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι προειδοποιούσαν ότι δεν γίνεται να ανοίξουν πλήρως, κατά τις εορτές των Χριστουγέννων. 

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν θα βρει συμμάχους , όπως συνέβη το περασμένο Πάσχα , όπου οι μητροπολίτες είχαν τηρήσει σε μεγάλο βαθμό τις υποδείξεις της κυβέρνησης.

Ακόμη δεν έχει τεθεί προς συζήτηση το θέμα της Θείας Ευχαριστίας  και βεβαίως δεν έχει  ξεκαθαριστεί πώς οι μητροπολίτες και οι ιερείς θα ελέγξουν τους πιστούς και πως θα επιλεγούν οι εννέα τυχεροί που θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν στους 9 θα είναι  οι ιερείς και οι ψάλτες οπότε θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των πιστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ