Αρχική » 1500 ευρώ πρόστιμο στους ιερείς που δεν θα τηρούν τα μέτρα

1500 ευρώ πρόστιμο στους ιερείς που δεν θα τηρούν τα μέτρα

από christina

Στα 1500 ευρώ ορίστηκε το πρόστιμο για τους κληρικούς οι οποίοι ηθελημένα ή μη δεν τηρούν τα μέτρα στους ναούς. Η “ποινή” αυτή προβλέπεται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία ισχύει από σήμερα και έως τις 7 Ιανουραρίου.

Σε αυτή την ΚΥΑ δεν υπάρχουν προβλέψεις για Χριστούγεννα ,Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια κάτι που αφήνει ανοικτό παράθυρο για ειδικές ρυθμίσεις οι οποίες θα γίνουν γνωστές το επόμενο  διάστημα.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, η οποία κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες, οι ιερές ακολουθίες θα συνεχίσουν να τελούνται κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά και μόνο από τον θρησκευτικό λειτουργό και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική για τους λειτουργούς, μόνο κατά την διάρκεια τέλεσης της ακολουθίας.Στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα (9) ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.

Οι Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και οι λοιποί χώροι εγκαταβίωσης του συνόλου της Επικράτειας, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα ισχύος της παρούσας δεν δέχονται κοινό και πιστούς σε οργανωμένες ή ατομικές προσκυνηματικές επισκέψεις. Η λατρευτική ζωή των Ιερών Μονών, των Μοναστηριών και των Ησυχαστηρίων μπορεί να συνεχίζεται, κατά την κρίση του Ηγουμένου ή της Ηγουμένης και κατόπιν έγκρισης του επιχώριου Μητροπολίτη, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν συμμετέχει κανένας άλλος πλην της μοναστικής αδελφότητας και με ανώτατο όριο τα δέκα (10) μέλη της μοναστικής αδελφότητας, τηρώντας τον κανόνα ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. επιφανείας με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους και εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι δημόσιες αρχές για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων, όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα επιβάλλεται Διοικητικό πρόστιμο στον κατά νόμο υπεύθυνο του χώρου λατρείας ή, απουσία αυτού, στον παριστάμενο θρησκευτικό λειτουργό χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ