Αρχική » Το δράμα των …νεωκόρων

Το δράμα των …νεωκόρων

από christina

Το δράμα των νεωκόρων αυτή την περίοδο των γιορτών δεν έχει τέλος.Από άτομα που βοηθούν στην καθημερινότητα των ναών πλέον θα είναι αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν και ρόλο “σεκιουριτά” εντός και εκτός των ναών ώστε να παρακολουθούν τις Λειτουργίες λίγα άτομα και να τηρούνται τα μέτρα.

Ήδη στο Κορωπί σε νεωκόρο επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ  γιατί βρέθηκαν στο ναό πιστοί.Ομως το μεγάλο τους πρόβλημα είναι πως θα τηρήσουν τα μέτρα  και πως θα βάλουν σε…τάξη στους ναούς,πως θα διαλέξουν ποιοί θα μπαίνουν  και κυρίως πως θα εμποδίσουν κάποιους οι οποίοι έχουν αποφασίσει να αγνοήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο ιερέας από την στιγμή που τελεί τη Θεία Λειτουργία δεν θα μπορεί να παρεμβαίνει και όλο το βάρος θα πέφτει στους νεωκόρους ειδικά στους ναούς όπου δεν θα υπάρχει αστυνόμευση.

Ανεξάρτητα από τη “φύλαξη” των ναών σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε  τη στάση της Εκκλησίας .Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την αύξηση του αριθμού των πιστών εντός των ναών και μερική χαλάρωση των μέτρων για τα Χριστούγεννα ,την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, παρά τις διαφωνίες των επιστημόνων. Επίσης θα τελεστούν και άλλες λειτουργίες για να δοθεί η δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό πιστών να τις παρακολουθήσουν .Παράλληλα οι ναοί θα μένουν ανοικτοί για ατομική προσευχή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ