Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αγράφων, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και τον Δ/ντη του Κ.Υ. Φραγκίστας απέστειλε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων - Αγράφων, της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου π. Ευάγγελος Φεγγούλης, γνωστοποιώντας στους ανωτέρω ότι το Εκκλ. Συμβούλιο Κρέντης, όπου είναι εφημέριος, αν προκύψει ανάγκη, παραχωρεί το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Κρέντης, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί ως Εμβολιαστικό Κέντρο, συνεισφέροντας έτσι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία δημιούργησε δυσάρεστες επιπλοκές στις ζωές όλων μας και στον τόπο μας.

O π. Ευάγγελος για την πολύ σημαντική αυτή απόφαση δήλωσε: "Η Εκκλησία μας, όπως γνωρίζουμε, είναι πάντα παρούσα σε κάθε δύσκολη στιγμή, συνεισφέροντας με τον τρόπο της, στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Έτσι και τώρα, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη στιγμή, για τον τόπο και την κοινωνία μας, το Εκκ. Συμβούλιο Κρέντης, πήρε ομόφωνη απόφαση να παραχωρήσει το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, στο Δήμο Αγράφων και στο Κ.Υ. Φραγκίστας, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί για εμβολιαστικό Κέντρο ή για οποιοδήποτε άλλη χρήση για τον ίδιο σκοπό. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε κάνουμε συστρατευόμενοι με τους ανωτέρω φορείς για την όσο το δυνατό καλύτερη διαχείριση του αόρατου αυτού εχθρού που έχει γονατίσει τον κόσμο.

Εύχομαι από καρδιάς ο Νεογέννητος Χριστός μας, που σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε, να ενισχύει τον αγώνα του Δημάρχου μας και όλων των παραγόντων του τόπου μας, να ενδυναμώνει και να φωτίζει τους Διοικούντες, τους Γιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό, στο Νοσοκομείο, στο Κ. Υγείας Φραγκίστας και σε όλα τα περιφερειακά Ιατρεία μας. Ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία σε όλο τον κόσμο.»

Η επιστολή 

Ευρισκόμενοι σε μια ιδιαίτερη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση με την covid 19, της οποίας η εξέλιξη εξακολουθεί να είναι δύσκολη και απρόβλεπτη, είναι αναγκαίο να συστρατευθούμε όλοι οι παράγοντες του τόπου μας, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση της.

Στα πλαίσια αυτά, το Εκκλ. Συμβούλιο της Ενορίας Κρέντης, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία του στα κοινωνικά θέματα, και αντιλαμβανόμενο κάθε φορά τις ανάγκες του συνόλου, παραχωρεί για χρήση στο Δήμο Αγράφων αλλά και στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, το κτίριο του Πνευματικού μας Κέντρου, για λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου.

Με τη κίνηση μας αυτή, επιθυμούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά ως τοπική Εκκλησία προσφέροντας έναν σύγχρονο και εξαιρετικό κτίριο 170 τ.μ. με θέρμανση, ξεχωριστά δωμάτια και εύκαιρους χώρους στάθμευσης, συνεισφέροντας έτσι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία δημιούργησε τόσες δυσάρεστες επιπλοκές στις ζωές όλων μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Πνευματικό μας Κέντρο, έχει κατά καιρούς παραχωρηθεί και έχουν λάβει χώρα σε αυτό, σημαντικές εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Ευρυτανίας, αλλά και άλλους φορείς. Με τις ανάλογες ειδικές παρεμβάσεις πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την συγκεκριμένη χρήση.

Στα πλαίσια των μεγάλων αναγκών υγειονομικής ετοιμότητας στην περιοχή μας, είμαστε στην διάθεσή σας αν επιθυμείτε, για την παραχώρηση του Πνευματικού μας Κέντρου, αλλά και για ότι άλλο μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.