Αρχική » Στη διάθεση των κέντρων εμβολιασμού οι ενοριακές αίθουσες στη Χίο

Στη διάθεση των κέντρων εμβολιασμού οι ενοριακές αίθουσες στη Χίο

από christina

Tα εμβόλια είναι το μεγάλο στοίχημα της  Εκκλησίας μετά τη “Χρυσή τομή” που βρέθηκε για τη λειτουργία των ναών. Οι πλειοψηφία των ιεραρχών  τάσσονται υπέρ ,ενώ πολλές μητροπόλεις ήδη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση των αρμόδιων υπηρεσιών για τον εμβολιασμό των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό η μητρόπολη Χίου  με ανακοίνωση της  κάνει γνωστό  γνωστό ότι διατίθενται όλες οι Ενοριακές Αίθουσες των Ιερών ναών, προκειμένου αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ως εμβολιαστικά Κέντρα.

Πριν από λίγο καιρό η ίδια μητρόπολη είναι διαθέσει τα χρήματα του Ταμείου Αντιφυματικού αγώνος, από τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, που εξασφάλισε τις σημερινές κλίνες κορωνοϊού του Νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί οτι και στην Ευρυτανία στο χωριό Κρέντη το τοπικό εκκλησιαστικό συμβούλιο διέθεσε το Πνευματικό κέντρο για να γίνουν εμβολιασμοί.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν καθαρά οτι στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες θα παίξει σημαντικό η παρέμβαση της Εκκλησίας στις τάξεις τις οποίας όμως και πολλοί αρνητές του covid-19 και του εμβολίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ