Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία, αλλά και στην αντίθεσή του να θεσμοθετηθεί το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής Direct» ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους τόνισε: «Δεν συγκρούομαι με τα πρόσωπα, συγκρούομαι με την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και είμαι ως ποιμένας υπεύθυνος να υπερασπιστώ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία και πρέπει να καταδείξω ότι αυτή η ψυχοπαθολογική εκτροπή δεν είναι ένα γεγονός που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πραγματική ευτυχία, πραγματική ερωτική έκσταση».

«Οφείλω ως ποιμένας να πω στα παιδιά μου: προσέξτε το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, θα το σέβεστε γιατί αν δεν το σέβεστε θα έχετε επιπτώσεις θανατηφόρες, καρκίνους, λοιμώξεις, θάνατο», τόνισε. «Δεν έρχομαι σε αντίθεση με τους ανθρώπους που έχουν αυτό το πρόβλημα το ψυχοπαθολογικό, τους σέβομαι, τους αγαπώ, προσεύχομαι γι’ αυτούς αλλά στηλιτεύω το κακό», είπε.

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το εάν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στον χώρο της εκκλησίας ο μητροπολίτης τόνισε: «Δυστυχώς υπάρχουν», είπε και συνέχισε: «όταν καταγγέλλονται επισήμως και συλλαμβάνονται, καθαιρούνται και απομακρύνονται, δεν παραμένουν μέσα στην εκκλησία».

Αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης υπογράμμισε ότι τον ενόχλησε γιατί θεσμοθετήθηκε, ενώ τόνισε ότι σαν άνθρωπος τον έχει ενοχλήσει ο πειρασμός. «Αλλά πάνω απ’ όλα αγάπησα το δημιουργό μου και είμαι ευτυχισμένος. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από τον αληθινό, πραγματικό έρωτα και την αγάπη μεταξύ ενός άνδρα και μια γυναίκας που οδηγεί στην τεκνοποιία, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα», ανέφερε.