Αρχική » Κλείνουν και πάλι οι ναοί

Κλείνουν και πάλι οι ναοί

από christina

Δώρο άδωρο τελικά αποδεικνύεται για πολλές περιοχές της χώρας το άνοιγμα των ναών καθώς έχουν καταγραφεί  αυξημένα κρούσματα. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους οτι σε περίπτωση που τα μέτρα δεν φέρουν αποτελέσματα θα υπάρξει αυστηρό lock down από το οποίο δεν θα εξαιρεθούν οι ναοί όπως συμβαίνει σε περιοχές της Δυτικής Αθήνας.

 Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης στις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας αναστέλλονται  πάσης φύσεως εκκλησιαστικές  τελετές κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα καθώς και η αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

Οι άλλες περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ,είναι:Κιλκίς,Ξάνθη,Πιερία,Δράμα,Θεσσαλονίκη,Ροδόπη,Γρεβενά,Πέλλα και Λάρισα. Ο κίνδυνος για κλείσιμο των ναών στις παραπάνω περιοχές αλλά και σε όσες είναι επιβαρυμένες .

Σε οτι αφορά τις άλλες περιοχές η Σύνοδος έχει αποστείλει εγκυκλίους στις τοπικές μητροπόλεις  οι οποίες με τη σειρά τους έχουν ενημερώσει το σύνολο των ιερέων για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τις μέρες των γιατρών. Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα οι μητροπόλεις αφήνουν στην ευχέρεια των ιερέων  το πως θα ενεργήσουν ώστε να μην παρακολουθήσουμε  φαινόμενα συνωστισμού,ακόμη  και άν γίνει επιλεκτική ενημέρωση των πιστών.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ