Αρχική » Με πλαστικά κουταλάκια η Θεία Κοινωνία;

Με πλαστικά κουταλάκια η Θεία Κοινωνία;

από christina

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και κουταλάκι μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία;Μέχρι στιγμής η Εκκλησία της Ελλάδος αρνείται κάτι τέτοιο.Ωστόσο, όπως τόνισε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου της Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας  δεν είναι θέμα  δογματικό. Οπως είπε  «είναι μια μακρά συνήθεια αλλά μπορεί να αλλάξει με τη συμφωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Να θυμίσουμε οτι στην Αμερική όταν επιχειρήθηκε να μεταδίδεται η Θεία Μετάληψη με διαφορετικά κουταλάκια υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από μητροπολίτες οι οποίοι τονίζουν οτι  με την κοινή λαβίδα δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ιού.

Το προηγούμενο διάστημα επιστήμονες είχαν ταχθεί κατά της Θείας Κοινωνίας αφού κατά τη γνώμη τους υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Τη θέση αυτή έχει απορρίψει από την αρχή της κρίσης η Εκκλησία και ήδη για τις ημέρες των  γιορτών που έρχονται οι ιερείς σε κάθε ναό θα έχουν την ευθύνη για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας και σε κάθε περίπτωση αυτή θα γίνεται  με αποστάσεις και χρήση μάσκας .Για όσους θέλουν να κοινωνήσουν και δεν μπορούν για λόγους υγείας να πάνε στους ναούς υπάρχουν διάφορες σκέψεις αλλά επισήμως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.  

Όσον αφορά τον εμβολιασμό,όπως τόνισε  η Εκκλησία, είχε ζητήσει από την επιτροπή Βιοηθικής ένα κείμενο με τις θέσεις της. Εξήγησε δε, ότι η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελείται από γιατρούς ενώ προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας. Καθώς τελικά, δεν υπήρξε συμπέρασμα του κειμένου, οι ιερείς έχουν συμφωνήσει να τηρούν συγκεκριμένη γραμμή παραπέμποντας τους πιστούς στους γιατρούς τους που γνωρίζουν κι όλας την κατάσταση της Υγείας τους. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ