Αρχική » Μέχρι και 3 Θείες Λειτουργίες τα Χριστούγεννα

Μέχρι και 3 Θείες Λειτουργίες τα Χριστούγεννα

από christina

Οι κυλιόμενες Θείες Λειτουργίες  είναι η διέξοδος για χιλιάδες πιστούς σε όλη τη χώρα.Σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο τύπου της Διαρκούς  Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρα ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ  θα γίνουν μέχρι 3 Θείες Λειτουργίες για τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια ώστε να μπορέσουν οι πιστοί να παρευρεθούν, ενώ θα τηρούνται τα μέτρα και θα υπάρχει κενό μεταξύ των Θ. Λειτουργιών ώστε να αεριστεί ο Ιερός Ναός επαρκώς.

Υπενθύμισε δε οτι οι Ναοί είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή ενώ αν γίνεται Λειτουργία ο Ιερός Ναός κλείνει. Με τάξη και sms γίνεται η προέλευση στους ναούς αυτές τις ημέρες.

Ο κ.Αθηναγόρας αναφερόμενος στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας  και τον νεωκόρο ναού στο Κορωπί  είπ ο τι αυτό θα πληρωθεί από χρήματα του Φιλόπτωχου Ταμείου   , ωστόσο αν και  το βρήκε υπερβολικό  το χαρακτήρισε απαραίτητο  γιατί πρέπει να υπάρχει μια τάξη   και  από αυτό δεν εξαιρείται κανείς  όπως ο κορωνοϊός  δεν εξαιρεί κανέναν.

 Διπλές Λειτουργίες στην Κρήτη

Στο μεταξύ με  ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ενημερώνει τους πιστούς ότι θα τελέσει και δεύτερη Θεία Λειτουργία για την εξυπηρέτηση όσο το δυνατών περισσότερων πιστών τις ημέρες που επιτρέπεται η τέλεση τους με πιστούς ενώ παρακαλεί για την τήρηση των μέτρων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς Χριστιανούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ότι στις Ενορίες της Τοπικής Εκκλησίας οι οποίες διαθέτουν περισσότερους από έναν εφημέριο, κατά τις Εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, θα τελεσθεί και Β’ Θεία Λειτουργία, για την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πιστών, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ:

6:00 π.μ. – 9.00 π.μ. Ο Όρθρος της Εορτής και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

9:30 π.μ. Β’ Θεία Λειτουργία.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ:

7:00 π.μ. – 9.30 π.μ. Ο Όρθρος της Εορτής και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

10:00 π.μ. Β’ Θεία Λειτουργία.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ:

6:30 π.μ. – 9.30 π.μ. Ο Όρθρος της Εορτής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία καί ο Μέγας Αγιασμός.

10:00 π.μ. Β’ Θεία Λειτουργία, άνευ Τελέσεως Μεγάλου Αγιασμού.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο μέγιστος αριθμός επιτρεπομένων πιστών στις Ιερές Ακολουθίες είναι 25 άτομα και 50 άτομα για το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά και τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου, με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πιστών τα 2 μέτρα, σύμφωνα με την τελευταία Κ.Υ.Α.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ