Πλησιάζει κι εφέτος η ευλογημένη ημέρα που θα εορτάσουμε την Γέννηση του Κυρίου μας. Αντί όμως χαράς και ευτυχίας αντιμετωπίζουμε την πανδημία του κορωνοϊού και μαζί της τους περιορισμούς, που μας επέβαλε στην καθημερινή μας ζωή. 

Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την μη διάδοση του ιού, και παρά τα μύρια προβλήματα παρέμεινε στις επάλξεις του αναγγελλόμενου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο αγώνα για «μπαράζ» φιλανθρωπίας και «επίθεση» αγάπης προς τον πλησίον μας διανέμοντας για την εορτή των Χριστουγέννων δύο (2) τόννους κρεάτων και κοτόπουλων και πέντε (5) τόννους τροφίμων, ώστε κι εφέτος οι πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφοί μας, που φτάνουν τα 1.200 άτομα στην περιοχή της Κορινθίας, να αισθανθούν ότι η μάνα Εκκλησία, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες μέρες των αυστηρών περιορισμών, ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και δεν τους εγκατέλειψε μόνους.

Στην αυστηρά διαμορφωθείσα από τον ιό ατμόσφαιρα οι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» πάσχισαν να συγκεντρώσουν τις προσφορές και να τις μοιράσουν αξιοκρατικά στους έχοντες την ανάγκη. Εκτός από το Γενικό και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως, που άγγιξαν κυριολεκτικά τα όρια τους, την Ιερά Βασιλική και Πατριαρχική Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους που προσέφερε σημαντική ενίσχυση δίνοντας έναν (1) τόννο κοτόπουλα, καθώς επίσης και την Κορινθιακή Εταιρία «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» που για πολλοστή φορά κατέστη αρωγός στην σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια μας και προσέφερε «κουτιά αγάπης» με 810kg νωπού κρέατος και 750kg τρόφιμα μακράς διάρκειας, και η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, προσέφερε 100kg τροφίμων μακράς διαρκείας και η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», προσέφερε 92 κουτιά με τυποποιημένα είδη τροφίμων και προσωπικής υγιεινής και φυσικά ο Όμιλος Πιέτρη με τα καθιερωμένα πλέον εορταστικά γεύματα του, που από την ημέρα της ενθρονίσεως του Μητροπολίτου μας στέκει πάντοτε ευεργετικά δίπλα μας σε ότι του ζητήσαμε.   

Οι υπεύθυνοι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» αισθανόμαστε την ιερή υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους ανωτέρω για την αγάπη τους και την έμπρακτη στήριξη τους στο πολύ δύσκολο για εφέτος έργο της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιείται η προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου «κανείς πεινασμένος στην Κορινθία μας», ιδιαιτέρως την θλιβερή αυτή χρονιά της επιδημίας. 

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, ο υπεύθυνος της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, παρέλαβε από τον αξιότιμο Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστ. Διευθύνσεως Κορινθίας κ. Μπράβο Γεώργιο, και την Υπαστυνόμο κ. Πολίτου Αγγελική εκατό κιλά (100kg) τρoφίμων μακράς διαρκείας για τις ανάγκες της «Θεοπροσφοράς», εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων.

Ο κ. Μπράβος γνώστης της φιλανθρωπικής δράσεως της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου καθημερινά 4.500 περίπου συνάνθρωποί μας ενισχύονται από διάφορες δράσεις, εξήρε το πολυσήμαντο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται, το οποίο η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας θέλησε να ενισχύσει με την συγκινητική συμμετοχή των Αστυνόμων και του προσωπικού και εξέφρασε την διάθεση όλων των Αστυνομικών της Κορινθίας να υπακούσουν και να συνδράμουν στην ιδιαίτερη για φέτος προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου για «μπαράζ» φιλανθρωπίας και «επίθεση» αγάπης προς τον πλησίον μας. 

Ο π. Αρκάδιος, εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας μετέφερε τις πατρικές Του ευχές και ευλογίες αλλά και τις εγκάρδιες ευχαριστίες Του για αυτή την σημαντική κίνηση της τοπικής μας Αστυνομίας και επεσήμανε την γνωστή και άξια αναφοράς πλέον μακροχρόνια και πολυεπίπεδη συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου με την Αστ. Διεύθυνση Κορινθίας.

Ο Πανοσιολογιώτατος κατέληξε ότι, αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζούμε οφείλουμε να χτυπήσουμε την κρίση όλοι μαζί ενωμένοι, ως μια οικογένεια, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Επίσης, ευχήθηκε όπως ο Κύριος μας να ευλογεί και να προστατεύει, τους Αστυνομικούς μας, στο δύσκολο και πολυδιάστατο έργο τους για την ασφάλεια των πολιτών.