Αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα θα εμβολiaστεί ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος. Οπως  έγινε γνωστό ο κ.Ιερώνυμος  οποίος είχε προσβληθεί  από τον ιό και είχε  νοσηλευτεί δεν είναι σε θέση ακόμη να κάνει το εμβόλιο.

Σε πρόσφατη συνενετευξή του είχε πει οτο θα κάνει το εμβόλιο για τον covid-19: "Θα σας απαντήσω και εγώ ευθέως. Σε όλα τα παιδιά μέχρι την ηλικία των δέκα ετών γίνονται εμβολιασμοί υποχρεωτικά για 13 νόσους και προαιρετικά για άλλες 3 νόσους, δηλαδή συνολικά γίνονται 16 εμβόλια, και πολλά από αυτά είναι επαναλαμβανόμενα. Επίσης, στις επόμενες ηλικίες γίνονται άλλα εμβόλια και σε αυτά οφείλεται η αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής.

Τα εμβόλια ενισχύουν το ανοσιοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να αντιμετωπίση τους ιούς.

Και εγώ έχω κάνει εμβόλια, διότι διαφορετικά πιθανόν δεν θα ζούσα και κάθε χρόνο κάνω το εμβόλιο για την γρίπη. Θα κάνω όμως και το νέο εμβόλιο ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμοδίων Οργανισμών και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών μου.

Βεβαίως, δεν δίνω συνωμοσιολογικές και ιδεολογικές ερμηνείες στα εμβόλια. Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό μπορώ να παρατείνω την βιολογική ζωή, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός μου, ώστε να βοηθήσω όσο μπορώ όσους με έχουν ανάγκη και να προετοιμασθώ κατάλληλα για τον θάνατό μου και την συνάντησή μου με τον Χριστό. 

Με ενδιαφέρει περισσότερο το πνευματικό εμβόλιο που είναι η προσευχή και η θεία Κοινωνία του Σώματος και του Αίματος του Χριστού και στενοχωρούμαι όταν το αρνούνται στους Χριστιανούς".

Ποιός είναι

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος γεννήθηκε το 1945 στα Ιωάννινα.

Το 1969 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με βαθμό "Άριστα".Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1971 και Πρεσβύτερος το 1972 υπό του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Καλλινίκου. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Εδεσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (1969 - 1987). Το 1987 υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας καθώς και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος.

Τη περίοδο 1988 - 1990 διακόνησε ως Καθηγητής στην Μπελεμέντειο Θεολογική Σχολή «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός» του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Δίδαξε ως Επισκέπτης Καθηγητής στις Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στο Τακόμα της πολιτείας της Ουάσινγκτον καθώς και στο Λουθηρανικό Πανεπιστήμιο Τακόμα Πασίφικ (Tacoma Pacific Lutheran University) των ΗΠΑ.Στις 20 Ιουλίου 1995 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Επίσης διετέλεσε Τοποτηρητής των Ιερών Μητροπόλεων Καρπενησίου και Φωκίδος, ενώ είχε επισκεφθεί πολλά Πατριαρχεία και ξένες Εκκλησίες, από τις οποίες και είχε λάβει πολλές διακρίσεις.

Το έργο του "Το Πρόσωπο στην Ορθόδοξη Παράδοση" (Τhe Person in the Orthodox Tradition) έλαβε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το καλύτερο θρησκευτικό σύγγραμμα.

Το 2016, συμμετείχε στην Αντιπροσωπία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας» στην Κρήτη.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτιμώντας την προσφορά του στα Θεολογικά γράμματα, τον αναγόρευσε σε Επίτιμο Διδάκτορα. Το 2016, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.