"Εμείς ως ιερείς δεν πρέπει να παίρνουμε θέση για το εμβόλιο ούτε να δίνουμε συνωμοσιολογική διάσταση στο θέμα του εμβολίου. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς. Δεν θα ρωτήσουμε τον ιερέα της ενορίας μας αν θα κάνουμε το εμβόλιο”.Tη δήλωση αυτή έκανε στο olympus mera.gr ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος έχει επανέλθει πλήρως στα καθήκοντά του.

Ο κ.Γεώργιος ο οποίος έχει  νοσήσει από κορωνοϊό  και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, αναφέρεται  επίσης στον τρόπο που βίωσε την ασθένειά του αλλά και στις 400 και πλέον κλήσεις και μηνύματα αγάπης που έλαβε στο τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

“Ο κορωνοϊός είναι ασθένεια της μοναξιάς” αναφέρει ο Μητροπολίτης σημειώνοντας πως για τον ίδιο ήταν γόνιμο το διάστημα της απομόνωσης.

Επιπλέον, όπως αναφέρει, έχει ήδη συστήσει στους ηλικιωμένους ιερείς να παραμείνουν σπίτι τους όπως και σε όλους τους ηλικιωμένους, και να μην προσέλθουν στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια των εορτών προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους.