Αρχική » Φασιστική επίθεση σε δομή της Εκκλησίας που φιλοξενεί προσφυγόπουλα

Φασιστική επίθεση σε δομή της Εκκλησίας που φιλοξενεί προσφυγόπουλα

από christina

Mία μέρα μετά τη γέννηση του Χριστού άγνωστοι με φασίζουσα νοοτροπία επιτέθηκαν σε  δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος σημειώθηκε χθες βράδυ, στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρή Καραγιάννη, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά» όπως τα χαρακτήρισε συνθήματα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία. «Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το σύνολο των δομών που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει υποδειγματική λειτουργία, συμβάλλοντας στην προστασία των απροστάτευτων ανηλίκων και δίχως να έχει ποτέ δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Οφείλουμε, λοιπόν, ο καθένας μας να προστατεύσει τέτοιες κινήσεις αγάπης απέναντι σε  κάθε πράξη  μίσους“.

Η ενέργεια αυτή από άτομα τα οποία δήθεν υπερασπίζονται τη θρησκεία και την πατρίδα ξεπερνά κάθε λογική και κάθε  έννοια ανθρωπιάς και αποκαλύπτει τις μέρες αυτές το άλλο πρόσωπο του μίσους σε βάρος μικρών παιδιών που είχαν την ατυχία να γεννήθηκαν σε χώρες όπου  κυριαρχεί η βία. Βεβαίως η Εκκλησία εδώ και χρόνια προσπαθεί να στηρίξει τους μετανάστες και κυρίως τα παιδιά τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία πως ο πρώτος πρόσφυγας  ήταν ο Χρστός!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ