Αρχική » Ιερέας έδιωξε πιστό γιατί δεν φορούσε μάσκα .Στήριξη εμβολίων από τον μητροπολίτη

Ιερέας έδιωξε πιστό γιατί δεν φορούσε μάσκα .Στήριξη εμβολίων από τον μητροπολίτη

από christina

 

Ιερέας στην Καλαμάτα διέκοψε τη λειτουργία και έβγαλε έξω πιστούς που δεν φορούσαν μάσκα ακολουθώντας πιστά τις εντολές της μητρόπολης και του μητροπολίτη κ.Χρυσόστομου ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της τήρησης των μέτρων και του εμβολίου .

Ο  ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όταν πιστοί που βρίσκονταν εντός της εκκλησίας αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, οι οποίες είναι υποχρεωτικές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ο ιερέας διέκοψε την θεία λειτουργία και απευθυνόμενος σε όσους δεν φορούσαν μάσκα τους ζήτησε να βγουν από την εκκλησία. «Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία. «Αντιρρησίες θα γίνετε στα σπίτια σας, όχι εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

Σημειώνεται ότι το βίντεο από την Καλαμάτα γρήγορα κοινοποιήθηκε από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με την πλειοψηφία να δίνει συγχαρητήρια στον ιερά για την σωστή αντίδρασή του.

Υπέρ του εμβολίου και των μέτρων ετάχθη με δηλωσή του  ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος:

 “Θα το κάνω το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Εχω ήδη γραφτεί στην πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης και ως εκ τούτου θεωρείται δεδομένο.

Θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο για το θέμα του εμβολίου τον έχουν οι γιατροί. Ολοι οι άλλοι μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά οι γιατροί είναι αυτοί οι οποίοι θα μας πουν τελικά αν ο καθένας από μας μέσα στα πλαίσια της εξατομικευμένης ιατρικής δεοντολογίας, επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή αρνητικών ή συνωμοσιολογικών ερμηνειών, ώστε ο εμβολιασμός ως κίνηση να θεωρείται απορριπτέα. Ο άνθρωπος ο οποίος εμβολιάζεται, θωρακίζει τον εαυτό του, προκαλώντας στον ίδιο ανοσία, αλλά συγχρόνως προστατεύει τον συνάνθρωπό του, διότι δεν του δίνει τη δυνατότητα να μεταδώσει τον ιό, αλλά δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στον άλλον άνθρωπο να ζήσει στα πλαίσια μιας φυσιολογικής ζωής”.

 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο 

https://youtu.be/e0dv80FEJr0

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ