Αρχική » Ο εφιάλτης του covid-19 χτυπά την Εκκλησία

Ο εφιάλτης του covid-19 χτυπά την Εκκλησία

από christina

Σοκ έχει προκαλέσει στην Εκκλησία η απώλεια του μητροπολίτη Καστορίας κ.Σεραφείμ. Η κοίμηση του μακαριστού ήρθε να προστεθεί σε αυτή του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη αλλά και του πρώην Τρίκκης Αλέξιου.

Έτσι από τον Νοέμβριο  και μέχρι σήμερα δύο εν ενεργεία μητροπολίτης και ένας πρώην έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός. Συνολικά υπολογίζονται σε περισσότερους από 20 οι νεκροί στις τάξεις της Εκκλησίας από τον κορωνοϊό , ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ασθένησαν όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και οι μητροπολίτης Κίτρους,Καλαβρύτων ,Βεροίας,Βεροίας αλλά και πολλοί άλλοι οι οποίοι δεν ανακοίνωσαν ότι κόλλησαν τον ιό.

Στις Εκκλησίες των Βαλκανίων αλλά και της Ρωσίας δεκάδες είναι οι νεκροί ιερείς , μοναχοί και μητροπολίτες από covid-19 .Μεταξύ αυτών ο Πατριάρχης  της Σερβίας Ειρηναίος και ο επικεφαλής  της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

 

Στα μέσα Νοεμβρίου πέθανε ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης σε ηλικία 62 χρόνων. Αρχές Δεκεμβρίου ο 88χρονος πρώην μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών  Αλέξιος.

Σήμερα εκοιμήθη σε ηλικία 61 χρόνων ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ.

Την περίοδο των Χριστουγέννων έχασαν τη μάχη με τον ίό ο 73χρονος αρχιερατικός επίτροπος Μουζανίου π.Ηλίας Νακόπουλος

Επίσης ο 68χρονος ιεροκήρυκας  της μητρόπολης Κοζάνης Αυγουστίνος Μύρου

Δεν άντεξε και τελικά πέθανε  και ο 77χρονος ιερέας της μητρόπολης Πρεσπών  π.Δημοσθένης.

Από κορωνοϊό στις αρχές του μήνα πέθανε η καθηγουμένη της μονής Ρουσάνου Φιλοθέη.

Λίγες μέρες μετά την κοίμηση του μητροπολίτη Λαγκαδά πέθανε και ο στενός του συνεργάτης του π.Λουκάς Λαλόπουλος σε ηλικία 62 χρόνων.

Την ίδια περίοδο εκοιμήθη μία 47 χρονη μοναχή στην Αλεξανδρούπολη

Μία μέρα πριν είχε χάσει τη μάχη με τον ιό ιερέας στη Βόρεια Κέρκυρα.

Ενας ιεράς 59 χρόνων  ο οποίος είχε συναντηθεί με μοναχούς του Αγίου Ορους έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο προκαλώντας την οργή των δικών του για παραλείψεις γιατρών.Ο πατήρ Δημήτριος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Ένας μοναχός 76 ετών πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού  αρχές Νοεμβρίου  στο Αγιο Ορος  με συνέπεια τη λήψη αυστηρών μέτρων. 

Θλίψη προκάθεσε ο θάνατος του 53χρονου ιερομόναχου και νοσηλευτή στην Καβάλα π.Γαβριήλ από κορονοϊό η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης, γερόντισσα Ταξιαρχία

Σε ηλικία 58 χρονών πέθανε  ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό. Ο ιερέας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για δεκαπέντε ημέρες.

Επίσης ένας 50χρονος ιερέας πέθανε το Σάββατο έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Νάουσας όπου και κατέληξε.

Το καλοκαίρι ένας ιερέας 71 χρόνων από τη Μορσίνη, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν εδώ και τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ