Αρχική » Ψήφισμα για την κοίμηση του μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ψήφισμα για την κοίμηση του μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

από christina

 

…Υπήρξε άνθρωπος σεμνός, πράος, ευγενής και γλυκομίλητος. Μια εξαίρετη προσωπικότητα που κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του. Ένας

ακούραστος εργάτης της Ορθοδοξίας και καθοδηγητής των Καστοριανών.

Η απώλεια του αφήνει ένα τεράστιο κενό. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και σεβασμό.

Έπειτα από τα παραπάνω η Πρόεδρος ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ως παρακάτω:

1. Να παραστεί εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την τέλεση της Εξόδιου Ακολουθίας, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 στις 11.00 π.μ.

στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς.

2. Να δοθούν χρήματα αντί στεφάνου στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Μ. Καστοριάς.

3. Να εκφράσει τη βαθιά λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Προέδρου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ιερά Σύνοδο της Ελλάδας, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντα Μακαριστού Μητροπολίτη.

4. Να κηρυχτεί τριήμερο πένθος στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και να κυματίζουν μεσίστια οι σημαίες των Δημοσίων κτιρίων και καταστημάτων της.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

για τον θάνατο του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ

Συντετριμμένη η Καστοριά θρηνεί και πενθεί για τη μεγάλη απώλεια του Σεβαστού Μητροπολίτη της Σεραφείμ, ο οποίος υπήρξε πρότυπο Ιεράρχη.

Άοκνος “εργάτης” και υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, με ένα τεράστιο και πολυδιάστατο έργο. Πνευματικό, κοινωνικό και βαθιά φιλανθρωπικό. Μία εξαίρετη προσωπικότητα, που κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του. Ένας αληθινός και πραγματικός ηγέτης προσφοράς για την Καστοριά, που τόσο πολύ είχε μέσα στην καρδιά του, ενδιαφέρονταν και υπεραγαπούσε.

Θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου Ιεράρχη κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων μας, που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Η μνήμη του, αιώνια, θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας.

Με μεγάλη συγκίνηση φιλούμε τα χέρια, που όλα τα προηγούμενα χρόνια, μας αγκάλιαζαν και μας ευλογούσαν.  Είθε ο Θεός την Αγία του ψυχή να έχει μαζί Του.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ