Αρχική » Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Βεβαίως και θα εμβολιαστώ»

Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Βεβαίως και θα εμβολιαστώ»

από christina

Με τον ίδιο τρόπο που εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα θα εορταστεί και η Πρωτοχρονιά στη χώρα μας.Το ίδιο θα ισχύσει και στους ναούς της χώρας όπου σύμφωνα να με την προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση ο μέγιστος αριθμός πιστών που θα μπορέσει να μετέχει στη Θεία Λειτουργία είναι 25 στους ενοριακούς ναούς και 50 στους Μητροπολιτικούς.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ο οποίος τόνισε πως όλοι κάνουμε τον αγώνα μας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε επίσης πως τα μέτρα στους ναούς τηρούνται και πως οι πιστοί έχουν μια εσωτερική πειθαρχία, δηλαδή την υπακοή, που τους οδηγεί στο να τηρούν τα μέτρα.

Σε ερώτηση για το αν θα κάνει το εμβόλιο, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος απάντησε «βεβαίως και θα εμβολιαστώ» σημειώνοντας πως όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να εμπιστευθούμε την επιστημονική κοινότητα για να ξεπεράσουμε αυτή την δοκιμασία. Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην χρονιά που ανατέλλει σε λίγες ώρες καθώς όπως σημείωσε «φέτος έχουμε να κάνουμε πολλά καθώς συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821».


Πηγή: Πρακτορείο Ορθοδοξία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ