Έπειτα 12 χρόνια συνεχών παρεμβάσεων ο πρών Καλαβρύτων  κ.Αμβρόσιος επιλέγει τη σιωπή αφού  οι όποιες προσπάθειες που έκανε να αφυπνήσει την Εκκλησία έπεσαν στο κενό. "Όλα, λοιπόν αυτά τα φαινόμενα πληγώνουν θανασίμως την αρχιερατικήν μας καρδίαν! Η μαχητική και ενίοτε ελεγκτική πέννα μας ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Κτυπάμε  «στου κουφού την πόρτα»!!! Απευθυνόμεθα σε «ώτα μη ακουόντων»!!!! Οπότε μία και μοναδική είναι η λύση και αυτή είναι μονόδρομος! Ήτοι να αποσυρθούμε στην έρημο της σιωπής και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας τώρα πλέον σε περισσότερη και θερμότερη προσευχή προς τον Νυμφίο Χριστό. Να δακρύζουμε εμείς, ώστε να σταματήσουν να δακρύζουν οι Εικόνες όχι μόνον της Παναγίας μας, αλλά  και άλλων Αγίων της Ορθοδοξίας μας ανά την Ελλάδα!" αναφέρει στην τελευταία του ανάρτηση.

 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΟΣ, Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές,

 

_________Με την Χάριν του Κυρίου μας από του Ιανουαρίου του έτους 2008 άρχισα τον αγώνα μου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος μέσα από τις γραμμές αυτού του Blog, το οποίον καθιερώθηκε ως μία προσωπική μου αγωνιστική έπαλξη! Χαρακτηριστική είναι μία από τις πρώτες αναρτήσεις μου (9.12.2008) με τίτλο: «Ελλάδα μου,ακριβή μου Πατρίδα,πως σε καταντήσαμε;»

    Έκτοτε με την ευλογία του Κυρίου μας συνεχώς κάθε εβδομάδα είχα και μια ανάρτηση, μέσα από τις γραμμές της οποίας εξέφραζα την αγωνία μου της ψυχής μου για την καταστροφική πορεία της Χώρας μας.

________ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, το οποίον ανακύπτει, είναι:

     ΤΕΛΙΚΑ, κατώρθωσα κάτι προς το καλόν και της Μητρός Εκκλησίας και της φιλτάτης μας Πατρίδος;   Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ! Και τούτο, διότι κάθε μέρα η πορεία προς την καταστροφή της Ελλάδος, της κοιτίδος της Ορθοδοξίας και της Χώρας  των Ορθοδόξων Χριστιανών, δυστυχώς επιταχύνεται! Η Ελλάδα  μας ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΤΑΙ!  Όλο και πιο πολύ απομακρύνεται από την αγκαλιά του Χριστού μας! 

_________Κάποτε Υπήρχεν ο εκκλησιασμός των μαθητών!

Επιτρεπόταν η παρουσία του Επισκόπου στο Σχολείο και η επικοινωνία του με τους μαθητές!
Το μάθημα των Θρησκευτικών ήταν η διδαχή του Ευαγγελίου στη μαθητιώσα νεολαία! 
Τα Κατηχητικά Σχολεία  άνθιζαν! 
 Η παρουσία της Εκκλησίας  ήταν έντονη μέσα στην Κοινωνία!
 Ο σεβασμός προς το ράσο ήταν απεριόριστος! 

 _______Τώρα  το μάθημα των Θρησκευτικών έγινε μάθημα Θρησκειολογίας!

Καταργήθηκε η πρωϊνή προσευχή από τά Σχολεία! 
Εισάγεται η σεξουαλική διαφώτιση ακόμη και στο Δημοτικό!
Νομιμοποιήθηκε η σεξουαλική επαφή των Gays!  
Οι Μαθητές οδηγούνται ως προσκυνητές στο Τζαμί των Μουσουλμάνων!
Οι Ναοί έκλεισαν! 
Ως Χριστιανοί απομακρυνθήκαμε από τον Οίκο του Θεού!  
Γιορτάσαμε και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2020 κλεισμένοι στο  σπίτι μας! 
Οι Μητροπολίτες-Ηγέτες και Πνευματικοί Πατέρες  του Χριστεπωνύμου Πληρώματος στην πλειονότητά τους  επρόδωσαν την αποστολήν των! 
Πολλοί Ιερείς μας, δυστυχώς, έμαθαν να αποδιώκουν τους πιστούς από τον Ναό, εάν δεν φορούν την καταραμένη μάσκα μέσα στο Σπίτι του Θεού! Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο περιστατικό με κάποιο Κληρικό στην περιοχή της Καλαμάτας! 
Κάποιος Αρχιεπίσκοπος στο Εξωτερικό αντικατέστησε την αγία Λαβίδα με το «κουταλάκι»!  
Σημαντικός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος έσπευσε, και μάλιστα εκ των πρώτων, να δεχθεί το αμφιλεγόμενο εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού!
Ένα σύννεφο,  λοιπόν,  σκεπάζει την Χώρα μας, το οποίον και επισκιάζει και αλλοιώνει την Πίστη των προγόνων μας. Οι Μητροπολίτες μας, δυστυχώς, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον συστηματικά συντελούμενο μαρασμό της Ορθοδοξίας μας! 

_________Όλα, λοιπόν αυτά τα φαινόμενα πληγώνουν θανασίμως την αρχιερατικήν μας καρδίαν! Η μαχητική και ενίοτε ελεγκτική πέννα μας ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Κτυπάμε  «στου κουφού την πόρτα»!!! Απευθυνόμεθα σε «ώτα μη ακουόντων»!!!! Οπότε μία και μοναδική είναι η λύση και αυτή είναι μονόδρομος! Ήτοι να αποσυρθούμε στην έρημο της σιωπής και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας τώρα πλέον σε περισσότερη και θερμότερη προσευχή προς τον Νυμφίο Χριστό. Να δακρύζουμε εμείς, ώστε να σταματήσουν να δακρύζουν οι Εικόνες όχι μόνον της Παναγίας μας, αλλά  και άλλων Αγίων της Ορθοδοξίας μας ανά την Ελλάδα!

_______Σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της Αποφάσεώς μας  έπαιξε η στάσις της Ιεράς Συνόδου, δηλ. της Διοικήσεως της Εκκλησίας μας, σε κάποιες έντονες και πολύ δυναμικές διαμαρτυρίες μας!