"Το λοιπόν, αγαπητοί μου! Ας χαρούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή του νέου χρόνου. Το 2020 μας δίδαξε πολλά, αλίμονο σε όποιον δεν διδάχτηκε. Καιρός ν’ αρχίσουμε να ζούμε «κατά Χριστόν», να δημιουργούμε καλά έργα, να καλλιεργούμε τον εαυτό μας, να οικοδομούμε ο καθένας τον κόσμο μας · όταν αμαρτάνουμε να μετανοούμε, όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε, να μην απελπιζόμαστε ποτέ, να ελπίζουμε πάντοτε και να προσευχόμαστε διαρκώς" με αυτές τις απλές συμβουλές ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθιμος υποδέχεται το 2021 και μας προτρέπει να εστιάσουμε στα εςυχάριστα αυτού του χρόνου  με ελπίδα και περισσότερο Χριστό.

Το μήνυμα 

«Αγαπητοί μου, Άρχοντες του τόπου μας, Πατέρες των Ενοριών μας, Ηγήτορες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Δάσκαλοι των τριών βαθμίδων Εκπαιδεύσεως, Διευθυντές και Διοικητές Υπηρεσιών και λαέ του Θεού αγαπημένε· συμπατριώτες αδελφοί μου!

Μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος χρόνος, 365 ημέρες που μας περιμένουν να τις ζήσουμε. Πέρυσι, την Πρωτοχρονιά, ποιος περίμενε να βιώσουμε όσα βιώσαμε! Τελικά, ο χρόνος είναι η κυκλική κίνηση των τροχών ενός άρματος, το οποίο ξεκίνησε από τη δημιουργία του κόσμου και προχωρεί μέχρι το τέλος του.

Επάνω στο άρμα επιβαίνουμε εμείς, ανεβαίνουμε σε κάποια στάση και κατεβαίνουμε σε κάποια άλλη. Οι τροχοί κινούνται κυκλικά και το άρμα ωθείται ευθύγραμμα από τον ίδιο το Θεό, ο οποίος προϋπήρχε του κόσμου, εισέρχεται στο χρόνο και θα υπάρχει και μετά, όταν ο κόσμος τελειώσει και ο χρόνος παύσει να υπάρχει. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας συστήνει σε όλους μας, να αξιοποιούμε το χρόνο, ώστε, πριν τελειώσει ο βίος μας να έχουμε μπολιασθεί στο χωρο-χρόνο του Θεού, που είναι η Βασιλεία Του. Οπότε, όταν τελειώσει ο βίος μας, τότε θα αρχίσει η ζωή μας, την οποία μας υποσχέθηκε ο Χριστός, όταν είπε:  «ἐγὼ εἶμαι ὁ δρόμος ποὺ σᾶς ὁδηγεῖ στὴν ἀληθινὴ ζωή».

Το λοιπόν, αγαπητοί μου! Ας χαρούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή του νέου χρόνου. Το 2020 μας δίδαξε πολλά, αλίμονο σε όποιον δεν διδάχτηκε. Καιρός ν’ αρχίσουμε να ζούμε «κατά Χριστόν», να δημιουργούμε καλά έργα, να καλλιεργούμε τον εαυτό μας, να οικοδομούμε ο καθένας τον κόσμο μας · όταν αμαρτάνουμε να μετανοούμε, όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε, να μην απελπιζόμαστε ποτέ, να ελπίζουμε πάντοτε και να προσευχόμαστε διαρκώς.

Να ενωνόμαστε με το Χριστό και να συζούμε μαζί Του. Να αγαπάμε όλους και όλα, όμως κανέναν και τίποτε περισσότερο από το Θεό. Ο Χριστός να είναι η μόνη μας σιγουριά και βεβαιότητα. Η Παναγία να είναι καταφυγή μας και οι Άγιοι να είναι φίλοι μας. Να ζήσουμε τη νέα χρονιά που είναι μπροστά μας, σαν ένα βήμα που θα μας φέρει κοντύτερα στο Χριστό, στην Πίστη μας,
στην Ορθόδοξη Παράδοση και στη λογική Λατρεία μας.

Έτσι ο νέος χρόνος δεν θα είναι ένας απλός κρίκος στο βίο μας, πλησιέστερα στο τέλος. Θα είναι ένας χρόνος με νόημα και περιεχόμενο, με αξία και βάρος ειδικό. Θα έχει διαρκή την παρουσία του Θεού στη ζωή μας. Και τότε τα ευχάριστα του νέου χρόνου θα είναι μεγαλύτερα και τα δυσάρεστα, λιγότερο βλαβερά.

Εύχομαι σε όλους σας ανεξαιρέτως, να έχετε όλα τα καλά του Θεού, με υγεία και δύναμη στα έργα σας και το Χριστό στην ψυχή σας. Η Πατρίδα μας να είναι καλά και ο τόπος μας να ευημερεί. Οι οικογένειές σας να ομονοούν και να αυξάνουν τον σύνδεσμο της αγάπης σας. Τα παιδιά σας να προκόβουν και η χαρά να λάμπει στα πρόσωπά σας.