Αρχική » Κοζάνης: κάντε το εμβόλιο ,αγνοείστε τους φανατικούς κληρικούς

Κοζάνης: κάντε το εμβόλιο ,αγνοείστε τους φανατικούς κληρικούς

από christina

 

Ο μητροπολίτης Κοζάνης κ.Παύλος από τον μητροπολιτικό ναό της πόλης ξέσπασε κατά των ζηλωτών , κληρικών και λαϊκών  ζητώντας από  τους πιστούς να τους αγνοήσουν και να κάνουν το εμβόλιο.Παρ΄λαληλα κατηγόρησε τους ανθρώπους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη.”Εμείς θέλουμε να είμαστε πάνω από τους επιστήμονες. Να κάνετε το εμβόλιο και αφήστε κάποιους φανατικούς κληρικούς και λαϊκούς, τους λεγόμενους ζηλωτές”. To μήνυμα αυτό έστειλε ανήμερα της πρωτοχρονιάς ο μητροπολίτης  Κοζάνης κ.Παύλος από τον ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο κ.Παύλος ωστόσο προειδοποιεί οτι “οσο ο άνθρωπος θα πιστεύει ότι ο χρόνος και αυτός είναι τα πάντα, μην περιμένετε απαλλαγή από κάθε απειλή. Καθετί που συμβαίνει στον άνθρωπο, αρρώστιες, σεισμοί, λοιμοί είναι ανάλογα των έργων του”.

Πως επισημαίνει για όλα όσα συμβαίνουν στην εποχή τους φέρει ευθύνη ο ίδιος ο άνθρωπος: “

Άλλαξε το κλίμα, γιατί το αλλάξαμε εμείς. Μολύνθηκαν, βρώμισαν οι θάλασσα, τα ποτάμια, γιατί τα βρώμισε ο βρωμισμένος στην ψυχή του άνθρωπος για λεφτά, για χρήμα. Δεν είναι του Θεού το κακό.

Ο άνθρωπος παραμορφώθηκε, όχι από ήθος και αξία, όχι από γραμματικές γνώσεις, αλλά από απαξίωση του ίδιου του εαυτού ως εικόνα του Θεού, από τις αξίες, τα ιδανικά. Ευχόμαστε να λυτρωθούμε από την πανδημία.

Πώς όμως θα μας απαλλάξει ο Θεός, αφού τα μυαλά μας είναι στα ρεβεγιόν, τις διασκεδάσεις, σε ό, τι έχει σχέση με αυτό που αυξάνει το κακό; Η διασκέδαση είναι επιτρεπτά αλλά όταν είναι με μέτρο και ανάλογα με την περίσταση”.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο και στην αντιμετώπιση της πανδημίας  και τη θέση της Εκκλησίας τόνισε:Εμείς θέλουμε να είμαστε πάνω από τους επιστήμονες. Να κάνετε το εμβόλιο και αφήστε κάποιους φανατικούς κληρικούς και λαϊκούς, τους λεγόμενους ζηλωτές.

Ο Θεός είπε δια της σοφίας Σειράχ να ακούμε την επιστημονική κοινότητα. Αν δεν πιστεύει στο Θεό η επιστημονική κοινότητα είναι δικό της πρόβλημα, αλλά αυτά που μας λέει είναι σωστά. Αυτός ο χρόνος να είναι ειρηνικός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ