Αρχική » Ναυπάκτου: Δεν είχα παρενέργειες από το εμβόλιο

Ναυπάκτου: Δεν είχα παρενέργειες από το εμβόλιο

από christina

Καμία παρενέργεια δεν είχε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από το εμβόλιο που έκανε για τον covid-19 από την πλευρά της Εκκλησίας ,αντικαθιστώντας τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο.Ο κ.Ιερόθεος όλο αυτό το διάστημα έχει δίνει δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από ανθρώπους της Εκκλησίας οι οποίοι ήθελαν να μάθουν την μετά εμβολίου πορεία του.

«Μπορεί να υπάρχουν μερικές παρενέργειες, όπως σε όλα τα εμβόλια. Δεν είχα καμία παρενέργεια εγώ. Πήγα στην Αθήνα, έκανα το εμβόλιο και δεν αισθάνθηκα το παραμικρό σύμπτωμα μετά. Μέχρι σήμερα δεν είχα απολύτως καμία παρενέργεια. Αλλά και να είχα, σε όλα τα φάρμακα υπάρχουν παρενέργειες».Τη δήλωση αυτή έκανε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος  μιλώντας  στο MEGA . Ο κ.Ιερόθεος ήταν  πρώτος Ιεράρχης ο οποίος εμβολιάστηκε στέλνοντας το μήνυμα της Εκκλησίας σε όλους .

Οπως είπε η επιλογή του έγινε γιατί  είναι σχετικός με τα θέματα της υγείας: «Δεν επιλέχθηκα τυχαία. Ασχολούμαι με τα θέματα αυτά, έχω γράψει βιβλίο και έχω διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια γύρω από το θέμα της μοριακής βιολογίας και της γενετικής. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας τον Απρίλιο είχα οριστεί ως ο μόνος εκπρόσωπος για να αντιμετωπίσω το θέμα αυτό. Διαβάζω όλα τα επιστημονικά δημοσιεύματα και είχα καταλήξει ότι αυτό το εμβόλιο είναι μια προσπάθεια για λύτρωση και ελευθερία από αυτή την καταιγίδα της πανδημίας. Επειδή δεν μπορούσε, λοιπόν, ο αρχιεπίσκοπος να εμβολιαστεί, μου είπε αν θέλω να πάω στη σειρά του. Έτσι πήγα πρώτος”.

Σε ο,τι αφορά τις παρενέργειες ανέφερε  οτι μπορεί με να υπάρχουν κάποιες   όπως σε όλα τα εμβόλια :” Δεν είχα καμία παρενέργεια εγώ. Πήγα στην Αθήνα, έκανα το εμβόλιο και δεν αισθάνθηκα το παραμικρό σύμπτωμα μετά. Μέχρι σήμερα δεν είχα απολύτως καμία παρενέργεια. Αλλά και να είχα, σε όλα τα φάρμακα υπάρχουν παρενέργειες».

Ως “πρωτοπόρος” από την πλευρά της Ιεραρχίας αποκάλυψε οτι πολλοί ήταν εκείνοι οι μητροπολίτες οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του για να τους πει για την εμπειρία του με τον εμβολιασμό. “Πρέπει να είμαι ο πρώτος ιεράρχης από την Ευρώπη που εμβολιάστηκε. Τους λέω να προχωρήσουν στον εμβολιασμό άφοβα» τόνισε.

Για τους αρνητές του εμβολίου ο κ.Ιερόθεος υποατήριξε: «Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να απαλλαγούν από φόβους και δεισιδαιμονίες που παραπέμπουν στον μεσαίωνα. Τα εμβόλια αυτά άρχισαν να δοκιμάζονται από τη δεκαετία του ’90. Εγώ ενθουσιάστηκα όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα εμβόλια και στην Αμερική παρουσιάστηκαν 100 χιλιάδες εθελοντές», κατέληξε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ