Με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης του 1821 και με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς προμήθευσε τις ενορίες της με ιστορικές σημαίες της Επαναστάσεως του 1821.

Οι σημαίες αυτές υψώθηκαν σε διάφορες ιστορικές στιγμές κατά τους ηρωικούς αγώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της επαναστατημένης Ελλάδας και αποτελούν ιερά σύμβολα καθώς ποτίστηκαν με το αίμα των εξεγερθέντων σκλάβων Ελλήνων.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση μετά τις Θείες Λειτουργίες που τελέστηκαν την 1η Ιανουαρίου 2021, κάθε ενορία τέλεσε την έπαρση της ιστορικής σημαίας που παρέλαβε, ψάλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο και σηματοδοτώντας την έναρξη του επετειακού έτους 2021. Οι σημαίες θα παραμείνουν στους ιστούς κατά τη διάρκεια όλου του έτους 2021 με σκοπό να εμπνεύσουν τους σήμερα αγωνιζόμενους Έλληνες, και όχι μόνο, με τα πανανθρώπινα ιδανικά που συμβολίζουν και ενέπνευσαν, κάποτε, αυτούς που θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Πατρίδα. Χρόνια πολλά και ελεύθερο το 2021!» τονίζει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.