Αρχική » Κυθήρων: Δεν πέφτουν τα κρούσματα διότι δεν κάνουμε ο,τι θέλει ο Θεός

Κυθήρων: Δεν πέφτουν τα κρούσματα διότι δεν κάνουμε ο,τι θέλει ο Θεός

από christina

Tη  θέση του οτι όσα είπε περί των εμβολίων  υπερασπίστηκε ο μητροπολίτης Κυθηρων κ.Σεραφέιμ, ο  οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς από τον ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας,  είπε ότι όσα είπε τα λένε και οι Ρωμαικαθολικοί αλλά και άλλοι.

Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του , αλλά και τη θλίψη του, που οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές στις 6 Ιανουαρίου μετά την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης τα θεοφάνεια.

Το κήρυγμα του κ.Σεραφείμ 

«Όλη αυτή την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου η χάρις του Θεού μας ενισχύει και μας χαριτώνει, καθώς αναλογιζόμαστε την τρισμέγιστη αυτή ευεργεσία του να έρθει ο Χριστός στον κόσμο, ένας ταπεινός άνθρωπος και να σώσει το ανθρώπινο γένος. Γι’ αυτό αυτή τη στιγμή ας μου επιτραπεί να εκφράσω τη λύπη μου για αυτή την είδηση που έχω από χθες, ότι εδόθη από την κυβέρνηση η εντολή να μη γίνει η εορτή των Θεοφανείων για τον λαό του Θεού. Πολύ μας πικραίνει αυτό, αγαπητοί μου αδελφοί. Είναι πολύ πολύ θλιβερό. Δεν είναι δυνατόν η κρατική εξουσία να παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στην ζωή της εκκλησίας μας. Η Αγία μας Εκκλησία είναι αυτή η οποία έχει τη δική της υπόσταση και είναι η εκκλησία του Χριστού, είναι το πολίτευμα το οποίο διέπει τις σχέσεις μας, είναι οι σχέσεις της συναλληλίας και υπάρχουν οι διακριτοί ρόλοι εκκλησίας και πολιτείας».

«Έχουμε τώρα ένα χρόνο περίπου αυτή την παρέμβαση από πλευράς της πολιτείας, που είναι ανεπίτρεπτη και από το Σύνταγμα της πατρίδος μας. Το 13ο άρθρο του Συντάγματος, παράγραφοι 1 και 2, περιφρουρούν το δικαίωμα της θρησκευτικής συνειδήσεως και της Θείας Λατρείας. Είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα. Δεν μπορεί κανείς αυτό το Συνταγματικό Δικαίωμα να το αφαιρέσει. Το ίδιο το Σύνταγμα στο άρθρο 48 λέει ότι ούτε και εν καιρώ πολέμου δεν αναστέλλεται αυτό το άρθρο. Τόσο πολύ ο συνταγματικός νομοθέτης σέβεται την εκκλησία μας, αλλά και την κάθε επίσημη θρησκεία. Απευθύνομαι από αυτή τη θέση προς την Ιερά Σύνοδο: Να φωτίσει ο Θεός ούτως ώστε η Ιερά Σύνοδος να αξιώσει την τήρηση του Συντάγματος και του δικαιώματος στην Εκκλησία μας να έχει την ελεύθερη λατρεία. Θα πρέπει η εισαγγελική εξουσία να περιφρουρήσει αυτό το δικαίωμα αυτεπαγγέλτως ούτως ώστε να μπορεί να λατρεύει τον Θεόν εν εκκλησίαις. Αυτή η θεία λατρεία δεν διεκόπη ποτέ. Μόνο στους διωγμούς επί Διοκλητιανού και Νέρωνος υπήρχε η ζωή των κατακομβών… Με βαθύτατο πόνο απευθύνω αυτή την έκκληση προς την Ιερά Σύνοδο, αλλά και προς τους κυβερνώντας να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, όμως δεν πρέπει να συγχέουμε το θέμα της θείας λατρείας. Δεν μπορούμε να συγχέουμε το κτιστό με το άκτιστο… Δύο μήνες αυστηρού lockdown και δεν γίνεται τίποτα… Διότι δεν κάνουμε αυτό που θέλει ο Θεός…  

Στον 19ο αιώνα όταν από μία φοβερή ασθένεια πέθαιναν 200 άνθρωποι την ημέρα στην Αθήνα, από μία λιτανεία σώθηκε η κατάσταση. Από την επομένη μειώθηκε το θανατικό και σε μία εβδομάδα εξαλείφθηκε. Εμείς πάμε με όλους τους άλλους τρόπους να επιτύχουμε την διατήρηση της υγείας μας και δεν κάνουμε αυτό που λέγει η ορθόδοξος Εκκλησία».

Και κάτι άλλο για το θείο κήρυγμα που έκανα με αφορμή την ημέρα του αγέννητου παιδιού. Κινείται η Εισαγγελία κατά του Μητροπολίτου Κυθήρων για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρέπει να σας ενημερώσω για αυτό, διότι εάν ο Επίσκοπος δεν έχει τιμή και υπόληψη, τότε τίποτα δεν κάνει. Αυτό δεν ήταν κάτι που έβγαλα από το μυαλό μου. Είναι κάτι που συγκλονίζει τα εκατομμύρια των Ρωμαιοκαθολικών και των Αγγλικανών. Αυτό άρχισε από τις 20 Αυγούστου στην Αυστραλία. Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας μαζί με τους πνευματικούς ηγέτες των ετεροδόξων έκαναν κοινό έγγραφο προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον παρακαλούσαν αυτό το πράγμα το οποίο προσκρούει στη συνείδηση του Χριστιανού, δηλαδή να δεχθεί στο σώμα του από τα σκοτωμένα έμβρυα από τις εκτρώσεις, να μην είναι υποχρεωτικό! Να μην είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο τη στιγμή που υπάρχει αντίρρηση συνειδήσεως. Αυτό έλεγαν και βεβαίως είπαν ότι δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά εκείνων με το υλικό των εκτρώσεων. Είναι κάτι το οποίο μολύνει τον άνθρωπο, ο οποίος είναι βαπτισμένος, μυρωμένος και κοινωνεί των αχράντων μυστηρίων. Όταν κάποιο άλλο εμβόλιο δεν περιέχει κάτι τέτοιο, είναι δεκτό, γιατί τα εμβόλια είναι για την υγεία μας. Καταρχήν το να δεχθεί κανείς στο σώμα του από τα σκοτωμένα έμβρυα από τις εκτρώσεις είναι ένα ηθικό ζήτημα. Είναι ηθικό και πνευματικό ζήτημα.

Το ίδιο θέμα δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο στους Ρωμαιοκαθολικούς της Ιταλίας και απευθύνθηκαν στον Πάπα. Εκείνος το αναγνώρισε και απάντησε να γίνει κατ’ οικονομίαν διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ