Αρχική » Και πειθαρχία και παρατράγουδα που εκθέτουν την Εκκλησία

Και πειθαρχία και παρατράγουδα που εκθέτουν την Εκκλησία

από christina

 

Aν και στις περισσότερες περιοχές της χώρας η Εκκλησία τήρησε τα μέτρα  ωστόσο, υπήρξαν πολλά παρατράγουδα που δικαίωσαν εν μέρει όλους εκείνους που  ήθελαν κλειστούς ναούς.Συνωστισμοί για τον αγιασμό, Θεία Κοινωνία χωρίς μέτρα και  πράξεις κάποιων  που ανάγκασαν την αστυνομία να παρέμβει .

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος μαζί με τον πρώηνκαλαβρύτων Αμβρόσιο  έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα στο παλιό λιμάνι του Αιγίου, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες έπεσε δύο πιστοί για να τον πιάσουν, κατά το έθιμο. Όπως λένε οι πληροφορίες του tempo24, το Λιμενικό επενέβη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και επέβαλε στον Μητροπολίτη 1500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19.

 

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η εικόνα του  ιερέα  της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα  ο οποίος  μετά τη Θεία Λειτουργία που έγινε με την τήρηση των μέτρων και βάσει της σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, προσέφερε τη Θεία Κοινωνία στους πιστούς στην είσοδο του Ναού, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο εσωτερικό του Ναού.

Στην Πάτρα σημειώθηκαν και μικρής έντασης επεισόδια

στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών όταν αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο και ζήτησαν να απομακρυνθούν απο το προαύλιο. Μέσα στον Ναό υπήρχαν τα προβλεπόμενα από την παλαιότερη ΚΥΑ 25 άτομα, και έξω από αυτόν κάποιες δεκάδες. Περιμετρικά, με αποστάσεις. Ωστόσο η εντολή που είχαν οι αστυνομικοί ήταν να απομακρύνονται άπαντες από τον περίβολο. Οι πιστοί βγήκαν έξω απο τον περίβολο του Ναού και περίμεναν… στα πεζοδρόμια. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, ωστόσο κανείς δεν έφυγε από το σημείο, μέχρι το πέρας της θείας λειτουργίας.

 

Στη Θεσσαλονίκη ενταση επικράτησε πριν από λίγο στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας μπροστά από το Λευκό Πύργο, όταν κάποια άτομα προχώρησαν σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα για τα Θεοφάνια.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα και προχώρησε σα προσαγωγές.

Νωρίτερα τα άτομα χρησιμοποιώντας μικροφωνική καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών μέτρων και της καραντίνας αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Αυτήν την ώρα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι πολιτών και ελέγχονται και βεβαιώσεις μετακίνησης. Μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί αρκετά πρόστιμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ