Έπειτα από περιστατικά απειθαρχίας στα όρια της γραφικότητας που προκάλεσαν την κοινή γνώμη και εξέθεσαν την Εκκλησία , όπως αυτό του ιερέα στο Λιανοκλάδι  και του μητροπολίτη Καλαβρύτων που τέλεσε αγιασμό αγνοώντας τις συστάσεις, συνέρχεται η ΔΙΣ για να ασχοληθεί με το θέμα.

Ετσι για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (12.01.2021) όπου θα τεθούν τα περιστατικά στα Θεοφάνεια με τους αγιασμούς υδάτων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ορισμένες απο τις περιπτώσεις απο τα όργανα της τάξης.

 «Όπου έχουμε περιστατικά που δεν τηρήθηκε η εγκύκλιος και η επιστολή του Αρχιεπισκόπου θα επιληφθεί η συνεδρίαση της Ιεράς Διαρκούς Συνόδου που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου», είπε στο newsit.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Στο μεταξύ ο μητροπολίτης Κερκύρας κ.Νεκτάριος έδιωξε τις κάμερες από τους ναούς  για να μην πάρουν εικόνες: «Όλες οι κάμερες βγείτε έξω.Θέλω να με συμπαθήσετε για προηγουμένως.Έρχονται να πάρουν εικόνες για να δείξουν και να αποδείξουν ότι η Εκκλησία δε συμμορφώνεται. Η μοναδική είναι συμμορφωθείσα η Εκκλησία στους νόμους του Κράτους. Ας πάνε να μαζέψουνε απο αλλού τα συντρίμμια».