Αρχική » Μητρόπολη Αιγιαλείας: Όλη η αλήθεια για πρόστιμα και συλλήψεις στον αγιασμό των υδάτων

Μητρόπολη Αιγιαλείας: Όλη η αλήθεια για πρόστιμα και συλλήψεις στον αγιασμό των υδάτων

από christina

«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά». Αυτή ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου Τύπου του Μητροπολίτη Αιγαιλείας και Καλαβρύτων στο thebest.gr όταν ρωτήθηκε για τη θέση του Μητροπολίτη με αφορμή όσα συνέβησαν σήμερα κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων στο Αίγιο.

«Αυτό μου είπε ο Μητροπολίτης μας να λέω σε όσους καλούν»είπε.

Ωστόσο, από την πλευρά της Μητρόπολης λάβαμε και διευκρινίσεις. «Δεν υπήρξε αυτόφωρη διαδικασία, αυτά που ακούγονται είναι ανυπόστατα» μας είπαν. «Ο Μητροπολίτης είναι στην κατοικία του».

Όσο για το επιβληθέν πρόστιμο των 1.500 ευρώ, από την Μητρόπολη απαντούν ότι «ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό στον Μητροπολίτη αν επιβλήθηκε ή όχι πρόστιμο» μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως.

Με βάση όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο Μητρoπολίτης Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος, προχώρησαν παρά τα μέτρα απαγόρευσης στη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα σε σημείο του παλαιού λιμανιού του Αιγίου, εκτός δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου, μετά το πέρας της λειτουργίας στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα.

Η ρίψη έγινε στον όρμο του Αιγίου. Δύο κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα ενώ επικράτησε συνωστισμός.


Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ