Η  μητρόπολη Φθιώτιδος διαθέτει ναούς και πνευματικά κέντρα για μαθήματα και εμβολιασμούς. Mία ριζοσπαστική πρόταση κατέθεσε το πρωί ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών για να αποφευχθεί ο  συνωστισμός στα σχολεία. Ανάλογη πρόταση έχει καταθέσει και η καθηγήτρια επιδημιολογίας κυρία Αθηνά Λινού.

Ο κ.Συμεών  από άμβωνος  ανακοίνωσε πως προσφέρει στην πολιτεία όλους τους ναούς και τα πνευματικά κέντρα, ακόμη και τον μητροπολιτικό ναό και το αμφιθέατρο της μητρόπολης, ώστε να λειτουργήσουν ως σχολεία.

Τα παιδιά που επιστρέφουν αύριο στις αίθουσες δεν είναι ανάγκη να είναι στοιβαγμένα,  αφού υπάρχουν δεκάδες τετραγωνικά μέτρα που η εκκλησία μπορεί να διαθέσει. «Διαθέτουμε ακόμη και τα θρανία, τα στυλό, μάσκες και αντισιπτικά», τόνισε.

Όπως είπε  η μητρόπολη είναι στη διάθεση της Πολιτείας αν το επιτρέπουν οι νόμοι και η γραφειοκρατία.

Παράλληλα πρότεινε ν α γίνουν εμβολιαστικά κέντρα τα 89 πνευματικά κέντρα της μητρόπολης, να μπορούν σε αυτά να εμβολιάζονται

εκεί οι ηλικιωμένοι ή να γίνονται rapid test.«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε, όχι για να δημιουργήσουμε πρόβλημα» ,ανέφερε.

 

Η Αθηνά Λινού υπέρ των αιθουσών σε ναούς

 

Mία πρόταση που ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση  κατέθεσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας κ.Αθηνά  Λινού. Η καθηγήτρια έχει άριστη σχέση με την Εκκλησία και μάλιστα πριν από λίγο είχε δηλώσει οτι δεν μεταδίδεται ο ιός από τη Θεία Κοινωνία.

Μετά τις δηλώσεις εκείνες η κυρία Λινού ξάφνιασε να μετατραπούν οι εκκλησίες σε σχολικές αίθουσες  πρότεινε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM.Η  κυρία Λινού  σε μία περίοδο όπου το υπουργείο Παιδείας δέχεται έντονη κριτική για τον αριθμό των μαθητών  κατέθεσε αυτή την πρόταση  ως μία λύση που θα  απαλλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα από το άγχος του συνωστισμού.“Δεν καταλαβαίνω γιατί το υπουργείο δεν ενεργοποιεί και άλλα πράγματα ώστε να αυξήσει το εμβαδό των τάξεων.Οι Εκκλησίες έχουν τεράστιο χώρο και εκεί υπάρχει η δυνατότητα να χωρέσεις άνετα 26 παιδιά. Έτσι το κοντινότερο παιδί από το άλλο θα είναι σε ακτίνα δυο μέτρων προς όλες τις κατευθύνσεις”.Όπως είπε   θα είναι λίγο δύσκολο για τους γονείς και μη αποδεκτό για αυτούς που είναι εναντίον της θρησκευτικότητας, αλλά διευκρίνισε “πως έχεις μια αίθουσα η οποία είναι τόσο μικρή και δεν αερίζεται καλά και μέσα είναι στοιβαγμένα πολλά παιδιά, δεν είναι προτιμότερο να την αντικαταστήσεις με μια Εκκλησία που τα παιδιά θα είναι σε τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους και θα περιορίσεις με τον τρόπο αυτό την έκταση του φαινομένου;”.Η κυρία Λινού κατά το παρελθόν είναι υποστηρίξει ανοικτά τη θέση της Εκκλησίας για τη Θεία Κοινωνία .«Εγώ είμαι πιστή ορθόδοξη χριστιανή και ξέρω πως υπάρχουν και Θείες Λειτουργίες  στις οποίες δεν απαιτείται η κοινωνία με το ίδιο κουταλάκι. Από την άλλη μεριά πρέπει να αναγνωρίσω ότι όντως επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος δεν υπάρχει», ανέφερε σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ΕΡΤ.

    «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται. Όμως επιμένω ότι μελέτη παγκόσμια, γιατί παρακολουθώ όλη την έρευνα καθημερινά, η οποία να δείχνει ότι μεταδίδεται ο ιός διά της καταπόσεως  δεν υπάρχει», τόνισε και έκανε γνωστό οτι η ίδια μεταλαμβάνει κανονικά.