Αρχική » Αυστραλίας Μακάριος: «Θα εμβολιαστώ και, μάλιστα, δημόσια»

Αυστραλίας Μακάριος: «Θα εμβολιαστώ και, μάλιστα, δημόσια»

από christina

Για το εμβόλιο της Phizer, το οποίο διατίθεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όσο και για εκείνο της εταιρίας Moderna, δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός ηθικού, θρησκευτικού, πνευματικού ή εκκλησιαστικού χαρακτήρα .«Γι’ αυτό πρέπει οι άνθρωποι, χωρίς καμια δυσκολία και χωρίς κανέναν ηθικό σκόλοπα, να προχωρήσουν και να λάβουν το εμβόλιο” τόνισε στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Μάλιστα ,όπως είπε ο ίδιος θα εμβολιαστεί και μάλιστα  μάλιστα, δημόσια  σε μια συμβολική κίνηση, με την οποία θέλει να καταδείξει την εμπιστοσύνη του απέναντι στα εμβόλια και στην ακολουθούμενη διαδικασία.

Ο κ.Μακάριος ήταν από αυτούς που είχε αντιδράσει  μαζί με τους προκαθημένους της Καθολικής και Αγγλικανικής Εκκλησίας όταν η κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με  εμβόλιο μιας μόνο εταιρείας.

Απευθυνόμενος και στους ανθρώπους της Εκκλησίας ανέφερε: «Αυτό θέλω να το τονίσω και να το ακούσουν και οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα αλλά να το ακούσουν και οι κληρικοί και οι μοναχοί και κάποιοι Επίσκοποι που προβάλλουν ενδοιασμούς».

Επισήμανε δε ότι προσωπικά ο ίδιος, διαθέτοντας εμπειρία ενασχόλησης με τα ζητήματα που άπτονται της βιοηθικής, έχει κάνει εκτενέστατη σχετική έρευνα, από την οποία προκύπτει ότι για το εμβόλιο της Phizer, το οποίο διατίθεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όσο και για εκείνο της εταιρίας Moderna, δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός ηθικού, θρησκευτικού, πνευματικού ή εκκλησιαστικού χαρακτήρα. «Γι’ αυτό πρέπει οι άνθρωποι, χωρίς καμια δυσκολία και χωρίς κανέναν ηθικό σκόλοπα, να προχωρήσουν και να λάβουν το εμβόλιο», υπογράμμισε.

Για τις ενστάσεις των πιστών   και στην Αυστραλία  επισήμανε πως  χρειάζεται η Εκκλησία να καλύψει τα κενά που υπάρχουν και να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί διαφορετικά  , όπως είπε «να δε δώσουμε εμείς απαντήσεις, αυτό το κενό θα το καλύψει κάποιος άλλος.Σε αντίστοιχες δοκιμασίες που βίωσε η ανθρωπότητα κατά το παρελθόν βρήκαν χώρο να δημιουργηθούν ζηλωτικές τάσεις και βρήκαν χώρο άνθρωποι να παραπλανήσουν ή να εκμεταλλευθούν καταστάσεις».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ