Αρχική » Ο προσωπικός γιατρός του Πάπα πέθανε από «επιπλοκές λόγω Covid»

Ο προσωπικός γιατρός του Πάπα πέθανε από «επιπλοκές λόγω Covid»

από christina

Οπροσωπικός γιατρός του Πάπα Φραγκίσκου, Fabrizio Soccorsi, πέθανε από «επιπλοκές λόγω του Covid», σύμφωνα με την εφημερίδα L’Osservatore Romano του Βατικανού σε ηλικία 78 χρόνων.Ο Δρ Soccorsi επελέγη από τον Πάπα για να υπηρετήσει ως γιατρός του το 2015, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Ασχολήθηκε με την ιατρική στο νοσοκομείο San Camillo και ήταν επίσης πρόεδρος κλινικής ιατρικής και φαρμακολογίας στη Σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο La Sapienza.

Ο Δρ Soccorsi παρουσίασε περισσότερες από εκατό επιστημονικές δημοσιεύσεις και υπηρέτησε σύμβουλος στη Διεύθυνση Υγείας και Υγιεινής του Κυβερνείου της Πόλης του Βατικανού.

Ο Δρ Soccorsi νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά στη Ρώμη στις 26 Δεκεμβρίου, την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων, με προηγούμενη ογκολογική ασθένεια, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα Avvenire Conference Conference.

Αργότερα βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Ο Adriano Pellicelli, Διευθυντής Ηπατικής Μονάδας του Νοσοκομείου San Camillo Forlanini,σχολίασε: 

“Ο Fabrizio Soccorsi μας άφησε: Χρησιμοποίησα τη λέξη “μας” γιατί ο Fabrizio ήταν ο γιατρός μας και επικεφαλής της Λειτουργικής Μονάδας Ηπατολογίας, μια μονάδα που είχε δημιουργήσει στο νοσοκομείο μας στο τότε Τμήμα Ηπατικών Νόσων. Ο Fabrizio ενσαρκώνει το πνεύμα του νοσοκομείου μας, την αγάπη για τους ασθενείς, την αγάπη για τους γιατρούς του, την αγάπη για το νοσηλευτικό προσωπικό του. Ένας άνθρωπος που, για εμάς που τον γνωρίζαμε, ήταν ένα ιδιαίτερο παράδειγμα για τον τρόπο που εξασκούσε την ιατρική, για την ηρεμία και την επιμονή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυπταν μέρα με τη μέρα. “

Δεν είναι ακόμα σαφές πότε η τελευταία φορά που ο Δρ Soccorsi ήρθε σε άμεση επαφή με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Πάπας πρόκειται να εμβολιαστεί κατά του Covid-19 την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ