Ενας από τους σημαντικούς κληρικούς για το κοινωνικό τους έργο στην Κύπρο ο αρχιεμαδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης περιγράφει το πως έζησε στην εντατική, και πώς τελικά ξεπέρασε τον κορωνοϊό. Ο κ.Ιερώνυμος όλα αυτά τα χρόνια ξεχώρισε για το φιλανθρωπικό του έργο και στην Ελλάδα.

Πολλά είναι αυτά που λέγονται καθημερινά για τα περιστατικά του Κορωνοϊού, τόσο στα νοσοκομεία αναφοράς όσο και στα διάφορα δημόσια νοσηλευτήρια. Το πώς είναι όμως όταν σου χτυπά πραγματικά τη πόρτα η ασθένεια, σχολιάζει ο πατέρας Ιερώνυμος Πυλιώτης στη συνέντευξη που έδωσε στο OMEGA μέσα από την εκπομπή Ενημέρωση Τώρα βγάζοντας στο φως τη δική του προσωπική ιστορία.

Όπως μάλιστα λέει έφθασε σε τέτοιο σημείο ψυχικής καταπόνησης που σε κάποια φάση δεν άντεξε και ζήτησε από τους γιατρούς να βγουν από την αίθουσα και να τον αφήσουν να πεθάνει.

Ο πάτερ Ιερώνυμος έστειλε και ένα μήνυμα σε όσους αρνούνται την ύπαρξη και την σοβαρότητα του κορωνοϊού λέγοντας πως πρέπει να προσγειωθούν και να δουν την πραγματικότητα.

Αναλυτικά στην εκπομπή είπε:

“Διαγνώσθηκα θετικός στις 13 Δεκεμβρίου, ήμουνα στο σπίτι από εκείνη τη μέρα μέχρι τις 18 του μήνα το πρωί μέχρι που άρχισε να πέφτει το οξυγόνο μου στο 90 και ανησύχησα έτσι πήρα το προσωπικό μου γιατρό, ο οποίος άμεσα επικοινώνησε με το νοσοκομείο Αμμοχώστου.”

“Έστειλαν ασθενοφόρο εδώ με εξέτασαν και διέγνωσαν ότι έπρεπε να μεταφερθώ άμεσα στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, μεταφέρθηκα την ίδια μέρα όπου και παρέμεινα 17 μέρες.”

“Εισήχθηκα στισ 18 Δεκεμβρίου και πήρα εξιτήριο στις 3 Ιανουαρίου.”

Σχολιάζοντας την περίθαλψη που έλαβε στο νοσοκομείο αναφοράς δήλωσε ότι ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας άριστη, αφού η περιποίηση τόσο των ιατρών όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν άψογη.

“Μου έδιναν θάρρος και ελπίδα ότι μέρα με τη μέρα θα βελτιωνόταν η κατάσταση μου”, είπε ο πατέρας Ιερώνυμος.

Έζησα αυτή την ασθένεια και τη ζω ακόμη εδώ και ένα μήνα είμαι στο στάδιο ανάρρωσης και είδα τις συνέπειες της.

Το να είσαι 17 μέρες κλεισμένος σε ένα δωμάτιο με τις 14 μέρες να είσαι με το οξυγόνο δεν είναι εύκολο πράγμα, να μην μπορείς να βγεις έξω που το δωμάτιο να μην μπορεί να σε επισκεφθεί ένας δικός σου άνθρωπος να δει πως είσαι να σου δώσει δύναμη, ελπίδα, κουράγιο.

Όταν βγάζαμε το οξυγόνο από το 94 έπεφτε στο 90. Ομολογώ ότι την 14η μέρα φοβήθηκα τόσο που δεν δίστασα να πω στους γιατρούς βγείτε έξω και αφήστε με να πεθάνω.

Το να είσαι μόνος σου σε ένα δωμάτιο και να παλεύεις καθημερινά χωρίς να ξέρεις πως θα ξημερώσει η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολο

Ο πατέρας Ιερώνυμος έστειλε και το δικό του μήνυμα σε εκείνους που αρνούνται την ύπαρξη και τη σοβαρότητα του κορωνοϊου:

“Λέω σε όσους δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Κορωνοϊός, ότι κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Τους καλώ να προσγειωθούν και να δουν την πραγματικότητα να σταματήσουν να λένε στον κόσμο ότι δεν είναι πανδημία ο Κορωνοιος και κυρίως να σταματήσουν να προτρέπουν να μην τηρούν τα μέτρα, να δουν όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά, τις αυξήσεις των κρουσμάτων, τους διασωληνομένους που συνεχώς αυξάνονται και κυρίως τους θανάτους λόγω Κορωνοϊού. Τους εύχομαι ολόψυχα να μην προσβληθούν από αυτή την ασθένεια γιατί αν προσβληθεί ένας από τους αρνητές τότε θα δουν και θα ζήσουν την πραγματική αλήθεια.”