Αρχική » Απόφαση φρένο για τους πιστούς

Απόφαση φρένο για τους πιστούς

από christina

Έκπληξη αποτέλεσε για τους περισσότερους στην Εκκλησία η απόφαση  της κυβέρνησης για το άνοιγμα των ναών.Αν  και  φαίνεται να έδωσε το δικαίωμα για παραπάνω πιστούς στους ναούς η δέσμευση για ένα άτομο ανά 25 τ.μ είναι αξεπέραστο εμπόδιο.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης θα πρέπει να τονιστεί ότι ακόμη και ο μεγαλύτερος ναός  της Ελλάδας και εκ των μεγαλυτέρων στον κόσμο ο Άγιος Ανδρέας Πατρών εμβαδού 1800 τ.μ  θα χωρούσε ” 72 άτομα αν δεν υπήρχε το όριο των 50 .Για να “χωρέσουν ” πάντως οι 50 θα πρέπει ο ναός να έχει εμβαδόν 1250 τ.μ!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκος Χαρδαλιάς στο εξής στους ναούς θα τελούνται Θείες Λειτουργίες με ένα άτομο ανά 25 τ.μ .«Για τους λατρευτικούς χώρους ισχύουν τα εξής: Κατά τις Λειτουργίες επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 50 άτομα» ,ανέφερε  ο κ. Χαρδαλιάς για τους Ιερούς Ναούς χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις κάτι παραπάνω. 

Η Εκκλησία περιμένει και επίσημα να ενημερωθεί αλλά είναι βέβαιο ότι  υπάρχει ενόχληση  γιατί και σε αυτή την απόφαση   οι ναοί εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα ανοίγματος της αγοράς . Ενόχληση υπάρχει και για το γεγονός ότι ενώ αυτή την εβδομάδα συνεδρίαζε η ΔΙΣ  και θα μπορούσε να της ζητηθεί η γνώμη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ