Αρχική » Σκληρή επίθεση Λαβρόφ στον Βαρθολομαίο

Σκληρή επίθεση Λαβρόφ στον Βαρθολομαίο

από christina

Η Ρωσία σε κάθε ευκαιρία   επιτίθεται στον Βαρθολομαίο τον οποίο κατηγορεί για συνεργασία με την Αμερική για να μειωθεί ο ρόλος της ορθοδοξίας.  Η συνεχής προσπάθεια απαξίωσης  του Οικουμενικού Πατριαρχείου με αφορμή το ουκρανικό  έχει προκαλέσει ρήγμα στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών .Στο πλαίσιο αυτό η  εμπλοκή της πολιτικής στον τρόπο που λειτουργεί η Ορθόδοξη Εκκλησία  αρχίζει και ξεφεύγει κάθε λογικής.

Η κόντρα Μόσχας -Φαναρίου με αφορμή το ουκρανικό πλέον ταυτίζεται με την εξωτερική πολιτική  του Κρεμλίνου  δια στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών κ.Λαβρόφ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για  τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2020 εστίασε στον κ. Βαρθολομαίο: “Οι ενέργειες του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου είναι συντονισμένες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και έχουν ήδη οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες”. Όπως είπε οι ΗΠΑ  ενεργούν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με το σύνθημα της “θρησκευτικής ελευθερίας” για να θάψουν την επιρροή της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο, λέγοντας ότι “δεν βλέπω καμία άλλη εξήγηση για τις ενέργειες του ανθρώπου αυτού”.

]Ο κ.Λαβρόφ επιτέθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τονίζοντας: “Νομίζω ότι το κουτί της Πανδώρας, το οποίο άνοιξε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έχει ήδη οδηγήσει σε διάσπαση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, ενώ οδηγεί σε ζύμωση και άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες.οι Ηνωμένες Πολιτείες ανάγκασαν τον κ. Βαρθολομαίο να ακολουθήσει το μονοπάτι του σχίσματος, υπονομεύοντας τις αιώνιες παραδόσεις του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και εισάγοντας ένα είδος «παπισμού» στην Ορθοδοξία. 

Τέλος ανέφερε ότι οι ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου “υπό την πίεση της Ουάσιγκτον” έφεραν διάσπαση στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι εξαπάτησε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία που ίδρυσε, αφαιρώντας τα δικαιώματα που της υποσχέθηκε αρχικά και “αποκάλυψε” οτι “επί του παρόντος, γίνονται προσπάθειες να επηρεαστούν άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες για αναγνώριση στην Ουκρανία”.

Την ώρα που η Μόσχα επιτίθεται στο Φανάρι , όπως ανακοινώθηκε τον ερχόμενο Νοέμβριο  ο κ.Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί  τον προσεχή Νοέμβριο τηνΑμερική προκειμένου να τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού και Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν του Μανχάταν.

«Θα έλθει ο Πατριάρχης μας στις 2 Νοεμβρίου να είναι εδώ στα θυρανοίξια της μεγάλης και σπουδαίας αυτής εκκλησίας μας του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ