Αρχική » Aλεξ Καρλούτσος: Ο Μπάιντεν συγκρίνει τον Βαρθολομαίο με τον Χριστό!

Aλεξ Καρλούτσος: Ο Μπάιντεν συγκρίνει τον Βαρθολομαίο με τον Χριστό!

από christina

Πρόσφατα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος είχε διαμηνύσει στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Προσβλέπουμε σε συνεργασία μαζί σας – Χρειαζόμαστε την ηγεσία σας»

Σε ρεπορτάζ του usa.greekreporter.com αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο π. Άλεξ Καρλούτσος, ισχυρό πρόσωπο για την ΕλληνΟρθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο οποίος γνώρισε οκτώ Προέδρους καθ ‘όλη τη διάρκεια της θητείας του, ανέφερε για τον νέο πρόεδρο όσα έχει πει ο Μπάιντεν πολλές φορές: «Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και γνώρισα μεγάλους ηγέτες, και έχω γνωρίσει μόνο δύο φιγούρες σαν τον Χριστό – μία είναι ο Νέλσον Μαντέλα και η άλλη είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Ο π.Καρλούτσος πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι το άτομο που ενώνει την Αμερική. «Νομίζω ότι στον Τζο Μπάιντεν θα έχεις έναν αρχηγό ενοποιητή, δεν θα είναι διαχωριστικός», λέει στο Greek Reporter. Ακόμη λέει ότι ο Μπάιντεν είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας.

«Είναι πολύ αφοσιωμένος και φίλος με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα, και αυτό έχει εκδηλωθεί με τον τρόπο που του αρέσει να αποκαλείται «Μπαιντενόπουλος».

Ο π.Καρλούτσος σημειώνει επίσης τη δέσμευση του Μπάιντεν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όταν είπε ότι η Αγία Σοφία θα πρέπει να παραμείνει μουσείο και ότι ο Ερντογάν πρέπει να αντιστρέψει την απόφαση που ελήφθη πέρυσι να το μετατρέψει σε τζαμί. Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά τις ανησυχίες για την ασφάλειά του και πάντα θεωρούσε την Ελλάδα ως έναν πολύ σημαντικό στρατηγικό εταίρο, λέει ο π. Καρλούτσος στο Greek Reporter.

Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο δεν θα υπάρξει «σημαντική αλλαγή» στην πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ