Αρχική » Μυτιλήνη: Επισκεύασαν ναούς στη Μόρια με δωρεά της ουγγρικής κυβέρνησης

Μυτιλήνη: Επισκεύασαν ναούς στη Μόρια με δωρεά της ουγγρικής κυβέρνησης

από christina

Ναούς στη Μόρια που είχαν υποστεί βανδαλισμούς και καταστροφές, επισκεύασε και εξόπλισε η Μητρόπολη Μυτιλήνης, με χρηματική βοήθεια της ουγγρικής κυβέρνησης.

Όπως τονίζει στο σχετικό δελτίο Τύπου η Μητρόπολη Μυτιλήνης, δέχθηκε από την ουγγρική κυβέρνηση το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ, με την διαμεσολάβηση της Αυτοδιοικήσεως ων Ελλήνων της Ουγγαρίας.

Με την δωρεά αυτή η Μητρόπολη Μυτιλήνης κατόρθωσε να επισκευάσει και να εξοπλίσει με εκκλησιαστικά σκεύη και άμφια τα πλησίον του πρώην ΚΥΤ ευρισκόμενα, τα εξωκλήσια του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Αικατερίνης, και
των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

παντώντας στο αίτημα της ελληνικής μειονότητας στην Ουγγαρία, η Κυβέρνηση της χώρας προχωρά σε δωρεά ύψους πλέον των είκοσι οκτώ χιλιάδων ευρώ με σκοπό την ανακαίνιση των κατεστραμένων από τους πρόσφυγες παρεκκλησίων στη Λέσβο.

Το τελευταίο διάστημα αρκετά παρεκκλήσια στο νησί έχουν γίνει στόχος των προσφύγων που διαμένουν εκεί με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί λειτουργικά αντικείμενα και έπιπλα.

Η βοήθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Hungary Helps” και, όπως ανακοινώνεται από το γραφείο του Ούγγρου Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την κίνηση στο πνεύμα “της υπεράσπισης της θρησκευτικής ελευθερίας και του Χριστιανικού πολιτισμού”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ