Αρχική » Εκοιμήθη Ιερέας 36 ετών της Ι. Μ. Διδυμοτείχου από κορονοϊό

Εκοιμήθη Ιερέας 36 ετών της Ι. Μ. Διδυμοτείχου από κορονοϊό

από christina

Θλίψη σκόρπισε στην περιοχή Ορεστιάδας αλλά και Διδυμοτείχου, ο θάνατος του 36χρονου ιερέα στο χωριό Χειμώνιο Ορεστιάδας, ο οποίος κατέληξε  από κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.Πρόκεται για τον  πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Ζγούρη με καταγωγή από Φαλάνη Λαρίσης.Ο νεαρός ιερέας, ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου και είχε τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου στο χωριό Χειμώνιο. Στιος αρχές Ιανουαρίου διαπιστώθηκε ότι “κόλλησε” κορονοϊό, νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στις 4 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του και ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δυστυχώς μετά από 15 ημέρες στο νοσοκομείο, σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος το Χειμώνιο, την Ιερά Μητρόπολη και όσους τον γνώριζαν.

Ο μακαριστός χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο και υπηρέτησε σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, μέχρι της μεταθέσεως του στην ακριτική  Ιερά Μητρόπολη, προ επταμήνου .

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ