Στη Σμύρνη, ένα χρόνο μετά τα ιστορικά θυρανοίξια του Ι. Ναού του Αγίου Βουκόλου, της μοναδικής εκκλησίας που έμεινε ανέπαφη από την καταστροφή του 1922, βρίσκεται στο πλαίσιο 7ήμερης περιοδείας του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Επισκεπτόμενος τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης Aziz Kocaoğlu, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους της ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης λέγοντας προς τον κ. Kocaoğlu: «Τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και η ελληνική κοινότητα δηλώνουν ευγνωμοσύνη για την κατανόηση και τη βοήθειά σας, σε θρησκευτικά ζητήματα».

Ανταπαντώντας ο Δήμαρχος Σμύρνης, σημείωσε ότι ο Δήμος δίνει έμπρακτα τη βοήθειά του σε όλες τις θρησκείες και τους εκπροσώπους της ενώ δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Το απόγευμα της  Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου ο κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Παραμυθιάς από το Άγιο Όρος ενώ στη συνέχεια προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου στην περιοχή Μπασμανέ.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στην πατριαρχική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Σμύρνης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει στον ορθόδοξο εσπερινό του Καθεδρικού Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου των Ρωμαιοκαθολικών της Σμύρνης ενώ το βράδυ θα παραστεί στο Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης όπου θα δοθεί συναυλία από τη Χάρις Αλεξίου.