Αρχική » Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Πληρώνει 600.000 δολάρια για προστασία των περιουσιών της Πύλης Jaffa

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Πληρώνει 600.000 δολάρια για προστασία των περιουσιών της Πύλης Jaffa

από christina

Κατόπιν εντολής του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄κατατέθηκε χθες το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ισραηλινών σέκελ (πάνω από 600.000 $) στο Ισραηλινό Επαρχιακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ για την κάλυψη ολόκληρης της αξίας ενοικίου του Imperial Hotel της Jaffa Gate, σύμφωνα με δήλωση του Πατριαρχείου.

Αυτό έρχεται ως μέρος των προσπαθειών του Πατριαρχείου για την προστασία του Imperial, το οποίο αποτελεί αντικείμενο της υπό εξέλιξης δικαστικής υπόθεσης σχετικά με την ύποπτη διαμάχη συμφωνίας “Jaffa Gate” με τον ισραηλινό οργανισμό Ateret Cohanim, ο οποίος προσπαθεί να πάρει το ξενοδοχείο και τις γύρω περιοχές στην πύλη Jaffa, μια από τις πύλες της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Το Πατριαρχείο θεώρησε ότι αυτή η κατάθεση είναι ένα προληπτικό μέτρο που στοχεύει στην αντιμετώπιση τυχόν ισχυρισμών του οργανισμού εναντίον των προστατευόμενων ενοικιαστών, ανέφερε η δήλωση.

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο επιβεβαίωσε ότι δεν θα καταβάλει προσπάθεια ή χρήματα για την προστασία των περιουσιών της Πύλης Jaffa, η οποία είναι η ιστορική πύλη για τους προσκυνητές των Αγίων Τόπων προς την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και τους υπόλοιπους ιερούς χώρους στην Ιερουσαλήμ.

Το Πατριαρχείο τόνισε επίσης στη δήλωση ότι η προστασία των περιουσιών και των ιερών τόπων χρειάζεται σταθερότητα και εξαιρετικούς οικονομικούς πόρους, κάτι που προσπαθεί να επιτύχει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με σκοπό τη διατήρηση της αυθεντικής χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους.

Το Πατριαρχείο τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσει τις νομικές και πιεστικές προσπάθειές του, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, για την προστασία των ιδιοκτησιών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ