Αρχική » O κορωνοϊός πλήγωσε τη ρωσική Εκκλησία

O κορωνοϊός πλήγωσε τη ρωσική Εκκλησία

από christina

Στις αρχές του χρόνου ο Πατριάρχης Μόσχας είχε χαρακτηρίσει «ηλίθιους» όσους δεν πιστεύουν στον κίνδυνο του κορονοϊού.Παρά ταύτα όμως δεν κατάφερε να πείσει τους πιστούς και τους κληρικούς να τηρήσουν τα μέτρα με τραγικά αποτελέσματα.

Τα νέα στοιχεία για την πανδημία στην Ρωσία αποτυπώνουν το βαρύ πλήγμα που έχει δεχτεί η Ρωσική Εκκλησία. Περίπου 4.000 Ρώσοι κληρικοί, μοναχοί, μοναχές έχουν αρρωστήσει από κοροναϊό.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της 27ης Ιανουαρίου, 360 κληρικοί, μοναχοί και μοναχές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υποβάλλονται σε θεραπεία για κορονοϊό στη Ρωσία.Ο συνολικός αριθμός κληρικών, μοναχών και μοναχών που αρρώστησαν με κορονοϊό μειώθηκε στο μισό την Τετάρτη σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα πάντως, δήλωσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Συνολικά, 3.915 κληρικοί, μοναχοί και καλόγριες έχουν νοσήσει με κορονοϊό. Μέχρι σήμερα, η Ρωσία έχει καταγράψει 144 θανάτους που προκλήθηκαν από επιπλοκές του κορονοϊού μεταξύ των κληρικών και των μοναχών. Από τους 144 νεκρούς, 14 είναι κληρικοί από τις ενορίες της Μόσχας.

Το 24% των Ρώσων πολιτών που πρόσφατα ρωτήθηκαν από το Ίδρυμα Δημόσιας Γνώμης δήλωσαν ότι παρακολούθησαν τη φετινή παραδοσιακή βραδινή εκπομπή της παραμονής των Χριστουγέννων και το 76% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν το παρακολούθησαν στην τηλεόραση. Αυτά είναι τα ευρήματα της έρευνας του Public Opinion Foundation που κοινοποιήθηκε στο Interfax.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι μόλις το 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι παρακολούθησαν τη φετινή εκκλησιαστική τελετή την παραμονή των Χριστουγέννων, σε σύγκριση με τη συνηθισμένη προσέλευση του 25%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 27% των Ρώσων δήλωσαν ότι τα Χριστούγεννα είναι πιο σημαντικά για αυτούς από την Πρωτοχρονιά, το 57% των ερωτηθέντων είχαν την αντίθετη άποψη και το 16% δεν μπορούσε να απαντήσει. Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο στις 8-10 Ιανουαρίου 2021 και περιελάμβανε 1.000 ερωτηθέντες ηλικίας 18 ετών και άνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ