Αρχική » Γιορτή του Παιδιού στη Μητρόπολη Γλυφάδας

Γιορτή του Παιδιού στη Μητρόπολη Γλυφάδας

από kivotos

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες κόσμος, κάθε ηλικίας, κυρίως όμως παιδιά, έφηβοι και νέοι, κατέκλυσαν την Κυριακή 7 Ιουνίου την Πλατεία Σμύρνης στο Ελληνικό, όπου πραγματοποιήθηκε η 12η «Γιορτή του Παιδιού», που διοργανώνει κάθε χρόνο το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Για περισσότερες από τέσσερις συνεχόμενες ώρες, παιδιά από όλη την Αττική μαζί με τους γονείς τους απασχολήθηκαν δημιουργικά στα 26 περίπτερα-δοκιμασίες (συνολικά 37), που τους εξασφάλιζαν πόντους, τους οποίους μπορούσαν να εξαργυρώνουν με πλούσια δώρα. Παρουσιάστηκαν τρεις παραστάσεις με κουκλοθέατρο, με διδακτικές ιστορίες για τα παιδιά, και κινούμενα σχέδια, ενώ τρία συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσίασαν χορούς και καταχειροκροτήθηκαν.

Δύο θεατρικές ομάδες παρουσίασαν δύο δρώμενα με επίσης ψυχαγωγικό, αλλά κυρίως διδακτικό νόημα. Τέσσερα μουσικά σχήματα εφήβων και νέων τραγούδησαν για τουλάχιστον τρεις ώρες σύγχρονα αλλά και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Kαι όλα αυτά σε συνδυασμό με ποπ κορν, λουκουμάδες, μαλλί της γριάς, σουβλάκια, παγωτά, χυμούς και νερά, τα οποία προσφέρονταν συνεχώς και δημιουργούσαν την ατμόσφαιρα ενός πραγματικού πανηγυριού!

Τον γενικό συντονισμό και την ευθύνη της οργάνωσης φέτος είχε ο γραμματέας του Γραφείου Νεότητος, π. Αντώνιος Χρήστου, ο οποίος επιμελήθηκε και την ταινία διάρκειας 50 λεπτών που προβλήθηκε στο τέλος της εκδήλωσης και συγκίνησε το κοινό.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Παύλος έδωσε για άλλη μία χρονιά το «παρών» και είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τα παιδιά, τους γονείς και τους παρευρισκομένους, στους οποίους μοίρασε εικονίτσες και έδωσε την ευχή του. Επίσης, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα 37 περίπτερα της γιορτής και να στηρίξει τους κατηχητές, τους μουσικούς, τους χορευτές και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι διακόνησαν τη γιορτή και συνέβαλαν στο ωραίο αποτέλεσμα.

Μάλιστα, για δεύτερη φορά στη «Γιορτή του Παιδιού» έγιναν οι απονομές των μεταλλίων και κυπέλλων για τα Διενοριακά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου του Αθλητικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Νέστωρ», για το εκκλησιαστικό έτος 2014-2015. Μετά τις απονομές, οι εθελοντές -κατηχητές και μη- που συμμετείχαν στα περίπτερα, στο κουκλοθέατρο, στα χορευτικά κ.λπ. έλαβαν από τον Σεβασμιώτατο βιβλία και διάφορες ευλογίες, ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης για τους κόπους τους.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης, ο οποίος με θερμούς, πατρικούς λόγους συνεχάρη αρχικά τα παιδιά, που είναι η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνίας μας, και για ακόμη μία φορά όλους τους εθελοντές για την από κάθε άποψη άρτια διοργάνωση. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο, τονίζοντας τη μεγάλη απουσία του, και προέτρεψε τον κόσμο να προσεύχεται και να έχει την ελπίδα ότι θα επιστρέψει δυνατός στα καθήκοντά του.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ