Αρχική » Σύρου Δωρόθεος : «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πίστη στο Θεό»

Σύρου Δωρόθεος : «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πίστη στο Θεό»

από christina

Συνεχίζοντας την ποιμαντική επίσκεψη του στην Σέριφο, ο Σεβααμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη χθες στο χωριό Γαλανή και τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της νήσου, Αρχιμ. Δανιήλ και Ευδόκιμο, με την προσευχητική παρουσία των ευσεβών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι παρέστησαν με τάξη, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αρχικά, εξέφρασε τη χαρμολύπη, που συνέχει την καρδιά του, καθώς την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφθεί το Ναό συνοδευόταν από τον αείμνηστο Αρχιμ. Μακάριο, ο οποίος τόσο εμόχθησε για την ανέγερση, τον εξωραϊσμό και τον εγκαινιασμό του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές και εξήγησε γιατί η εορτή της Υπαπαντής ονομάζεται Δεσποτοθεομητορική εορτή, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το μήνυμά της προς τον κάθε άνθρωπο, ο οποίος καλείται να υπαντήσει το Χριστό και να Τον δεχθεί στην καρδιά του.

Υπογράμμισε δε ότι στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες εκείνο που χρειάζεται είναι πίστη στο Θεό, εμπιστοσύνη στους ιατρούς, προσευχή και, ιδιαίτερα, προσοχή, αφού η απροσεξία μας είναι συχνά αιτία επέκτασης της πανδημίας.

Ευχαρίστησε τους παραστάντες πιστούς και εισέπραξε απ’ αυτούς, όπως και το πρωί, εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ