Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε για πρώτη φορά μια γυναίκα στη Σύνοδο των επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας. Η 52χρονη Γαλλίδα καλόγρια Natalie Beckwart έγινε αναπληρώτρια γενική γραμματέας της συνόδου, σύμφωνα με το Vatican News

Σύμφωνα με ειδικούς, αυτός ο διορισμός «άνοιξε την πόρτα» για τη συμμετοχή των γυναικών στη σύνοδο των επισκόπων με δικαίωμα ψήφου.

Η Beckwart αποφοίτησε από την Ανώτατη Εμπορική Σχολή του Παρισιού και το Parisian Jesuit Center Sevres. Σπούδασε επίσης στη Μεταπτυχιακή Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και στη Σχολή Θεολογίας και Ποιμαντικής Βοστώνης.

Το 1995 έγινε μέλος της Εκκλησίας των Ιεραποστόλων του Ιησού Χριστού και το 2005 έλαβε μοναχικούς όρκους Από το 2019, είναι σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας της Συνόδου των Επισκόπων.

Σήμερα με επικεφαλής τον Καρδινάλιο Mario Grech, η Σύνοδος των Επισκόπων είναι ένας μόνιμος θεσμός που ιδρύθηκε από τον Πάπα Παύλο VI το 1965, ως απάντηση στην επιθυμία της Β' Βατικάνειας Συνόδου να διατηρήσει ζωντανό το πνεύμα της συλλογικότητας που προκαλείται από την οικεία εμπειρία.