Αρχική » Συνελήφθη ο αντάρτης ιερέας στην Κάλυμνο για παραβίαση των μέτρων

Συνελήφθη ο αντάρτης ιερέας στην Κάλυμνο για παραβίαση των μέτρων

από christina

 

Δικογραφία  σχηματίστηκε σε βάρος του ιερέα στην Κάλυμνο ο οποίος αν και είναι τεθεί σε αργία άνοιξε τον ναό και λειτούργησε κανονικά.Ο ιερέας, που έχει τεθεί σε δίμηνη αργία από τον Μητροπολίτη Καλύμνου, Αστυπάλαιας και Λέρου  κ.Παΐσιουγια απείθεια έναντι των νόμων του κράτους, άνοιξε χθες την εκκλησία και λειτούργησε.Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 1.500 ευρώ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού. Πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε όσους παρίσταντο στη λειτουργία.

Σημειώνεται ότι η Κάλυμνος έχει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων ανά 100.000 πληθυσμού. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου 19 νέα κρούσματα.

Ο συγκεκριμένος ιερέας είχε τεθεί σε δίμηνη αργία καθώς «δημιουργούσε πάμπολλα προβλήματα» και ο Ιερός Ναός είχε κλείσει επ’ αόριστον.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Παΐσίου ζητούσε μάλιστα την κατανόηση των ενοριτών, καθώς ο ιερέας δεν υπάκουε στους νόμους του κράτους.

Σε επιστολή που του απέστειλε ο μητροπολίτης κ.Παΐσιος  αναφέρεται πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο .”Ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως δημιουργείς πολλά προβλήματα  σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός ,λόγω της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού.Η στάση σου , οι κινήσεις και τα έργα ,ως κληρικός της μητροπόλεως, δεν συνάδουν ως προς το πνεύμα , το έργο και τις πράξεις ενός κληρικού που επιτελεί το θεάρεστο έργο του Κυρίου επί της γής.

Μετά πολλής λύπης σου ανακοινώνω οτι, ο ενοριακός ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου κλείνει επ΄αόριστον και εσύ τίθεσαι σε δίμηνη αργία.  Ταύτα σου ανακοινώνω οτι με πόνο ψυχής ,διότι δεν θα ήθρλα ννα φτάσω ως πνευματικός προϊσταμενός σου σε τέτοιες αποφάσεις.Ζητώ από τον ευσεβή Καλυμνιακό λαό και ιδιαιτέρως από  τους ενορίτες  του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου  την κατανοησή τους , λόγω της απείθειας του ανωτέρω κληρικού να υπακούσει τους νόμους του κράτους.Δεν είναι στην προθεσή μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς ,αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα , τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται  στον χώρο της τοπικής Εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού .Ταύτα προς γνώση  και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους νόμους της Πόλιτείας  και των ταπεινών υποδείξεων.Η παρούσα κοινοποιείται στον Ιερό Κλήρο της επαρχίας στον κ.Έπαρχό Καλύμνου στον κ.Δήμαρχο Καλύμνου , στον διοικητή του Α.Τ στον Λιμενάρχη Καλύμνου στο γραφείο Πολιτικής Προστασίας .  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ