Αρχική » Μια τεράστια σημαία σε εκκλησία στην Τρίπολη για τον Κολοκοτρώνη

Μια τεράστια σημαία σε εκκλησία στην Τρίπολη για τον Κολοκοτρώνη

από christina

Μια γιγαντιαία ελληνική σημαία αναρτήθηκε μεταξύ των δύο καμπαναριών του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, με αφορμή την τέλεση μνημοσύνου για τον “Γέρο του Μωριά”, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, συμπληρώθηκαν 178 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου στρατηγού του Αγώνα του ’21.

Με αφορμή αυτήν την επέτειο και στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας απέδωσε την οφειλόμενη τιμή στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 7 Φεβρουαρίου, ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, υπό του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Με γλαφυρότητα και αναλυτικότατα για τον Αρχιστράτηγο, την βιοτή του και τα της θανής του μίλησε ο Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Χρήστου.

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν επέτρεψαν φέτος να τιμηθεί πανδήμως το γεγονός, αλλά παρέστη ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

 

 

Πηγή: vema.com.au

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ