Nέα βάση δεδομέων δημιουργεί η Κίνα με στόχο την καταγραφεί όλο το θρησεκυτικό προσωπικό με στόχο την καλύτερη στήριξη του συστήματος.

Η βάση αυτλη θα περιέχει όλες τις πληροφορίες για το θρησκευτικό προσωπικό-Ένα έγγραφο για τη διαχείριση των κληρικών, μοναχών, ιερέων, επισκόπων, οι οποίοι πάνω απ 'όλα έχουν την υποχρέωση να «υποστηρίξουν την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, να υποστηρίξουν το σοσιαλιστικό σύστημα»

Ηκινεζική κρατική διοίκηση για τις θρησκευτικές υποθέσεις (SARA) ξεκίνησε μια βάση δεδομένων που περιέχει όλες τις πληροφορίες για το θρησκευτικό προσωπικό. Θα καταγράφει επίσης «ανταμοιβές», «τιμωρίες» που λαμβάνονται, συμπεριλαμβανομένης της «ανάκλησης» του χαρτοφυλακίου τους και «άλλες πληροφορίες».

Όλα θα ενημερώνονται "εγκαίρως".

Η έναρξη της βάσης δεδομένων είναι μια από τις καινοτομίες (άρθρο 33) που αναφέρονται στο έγγραφο «Διοικητικά μέτρα για το θρησκευτικό προσωπικό», που δημοσιοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα και το οποίο αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τον πλήρη έλεγχο των θρησκευτικών ομολογιών στην Κίνα.

7 κεφάλαια και 52 άρθρα που ρυθμίζουν σχολαστικά την εγγραφή θρησκευτικού προσωπικού, τα χαρακτηριστικά τους και τον τύπο εργασίας, τα «δικαιώματα», αλλά πάνω απ 'όλα τις «υποχρεώσεις» Επισκόπων, ιερέων, μοναχών κ.λπ.…

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο στον ιστότοπο της SARA για τη συλλογή πιθανών προτάσεων και διορθώσεων. Κυκλοφόρησε μέσα στην εβδομάδα με πολύ λίγες αλλαγές και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαΐου.

Κάθε άτομο που θέλει να ασκήσει μια θρησκευτική λειτουργία πρέπει να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια: πρέπει «να αγαπήσει τη πατρίδα, να υποστηρίξει την ηγεσία του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος, να υποστηρίξει το σοσιαλιστικό σύστημα, να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, τους κανονισμούς, να εφαρμόζει τις θεμελιώδεις αξίες του σοσιαλισμού, να τηρεί την αρχή της ανεξαρτησίας και της αυτοδιαχείρισης της θρησκείας και να τηρεί τη θρησκευτική πολιτική της Κίνας, τη διατήρηση της εθνικής ενότητας, της θρησκευτικής αρμονίας και της κοινωνικής σταθερότητας "(άρθρο 3).

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι «υποχρεώσεις» περιλαμβάνουν την «αντίσταση [καταπολέμηση] παράνομων θρησκευτικών δραστηριοτήτων και θρησκευτικού εξτρεμισμού και την αντίσταση διείσδυσης από ξένες δυνάμεις που χρησιμοποιούν τη θρησκεία».

Με λίγα λόγια οι θρησκείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως κρατικοί θεσμοί και οι δεσμεύσεις των θρησκευτικών εργαζομένων ως δημοσίων υπαλλήλων.