Ο Paul Kingsnorth, που θεωρείται από πολλούς ο μεγαλύτερος Άγγλος συγγραφέας εν ζωή, βαφτίστηκε Ορθόδοξος από έναν Ρουμάνο ιερέα. «Αισθάνομαι ότι έφτασα σπίτι», είπε ο συγγραφέας, ο οποίος ασπάστηκε την Ορθοδοξία αφού επισκέφθηκε μια εκκλησία στο Βουκουρέστι.

Ο Paul Kingsnorth, 49 ετών, βαφτίστηκε Ορθόδοξος τον Ιανουάριο στο ρουμανικό μοναστήρι στο Shannonbridge της Ιρλανδίας από τον Βαφτίστηκε από τον ιερέα του, τον π.Tudor Ghiță, ενοριακό ιερέα της ρουμανικής κοινότητας στο Galway. "Ένα ταξίδι ζωής με περιμένει. Αλλά αισθάνομαι ότι έχω ήδη φτάσει στο σπίτι”, ανέφερε  ο συγγραφέας.

«Γνώρισα για πρώτη φορά την Ορθοδοξία πριν από τέσσερα χρόνια, όταν μπήκα σε μια μικρή εκκλησία στο Βουκουρέστι. Η εμπειρία ήταν τόσο δυνατή που με σημάδεψε για πάντα. Φυσικά, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι θα με οδηγήσει σε ένα ταξίδι στο τέλος του οποίου θα γίνω μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας », δήλωσε ο Paul Kingsnorth.

"Βγήκα από το νερό πολύ κρύο, αλλά γεμάτος χαρά και γαλήνη. Και με την αυξανόμενη αίσθηση ότι έφτασα στη θέση μου. Η ενσωμάτωσή μου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας είναι μεγάλο προνόμιο. Και η ρουμανική κοινότητα εδώ, στην Ιρλανδία, με δέχτηκε ως οικογένεια ",τονισε .

Ο ιερέας Tudor Ghita από την πλευρά του  είπε ότι δεν προσπάθησε ποτέ να μεταστρέψει τον Paul Kingsnorth. Αλλά οι δύο συναντήθηκαν πολλές φορές στο μοναστήρι και μιλούσαν πολύ.

"Ήταν αποφασισμένος να έρθει στην Ορθοδοξία, αλλά τον συμβούλευα να μετριάσει τον ενθουσιασμό του και να μην περιμένει να δει αγγέλους να πετούν μέσα στην εκκλησία", δήλωσε ο ιερέας του Γκάλγουεϊ. Ήθελε να τον κάνει να καταλάβει ότι το να είσαι Χριστιανός είναι μόνιμο έργο και η χαρά είναι πνευματική.