Στη σύλληψη του ιερέα που λειτουργούσε στη μονή Παναγίας Φανερωμένης στο Φρύνι της Λευκάδας προχώρησε η Αστυνομία, καθώς, όπως μεταδίδει το ethnos.gr, στο ναό βρίσκονταν 65 πιστοί ενώ σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο νησί θα έπρεπε να βρίσκονται μόνον 10.

Ο ιερέας στην πορεία αφέθηκε ελεύθερος, αφού όμως πρώτα του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 1500 ευρώ για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την πλευρά της τοπικής μητρόπολης, ενώ ο επιχώριος μητροπολίτης Θεόφιλος έλαβε σήμερα το πρωί την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στον Οίκο Πρόνοιας (Γηροκομείο) Λευκάδος όπου ο ΕΟΔΥ διενήργησε εμβολιασμούς στο προσωπικό και τους τροφίμους του ιδρύματος.

Στη σχετική ανακοίνωση για τον εμβολιασμό πάντως, τονίζεται πως ο μητροπολίτης Λευκάδος καθ´ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει κρατήσει υπεύθυνη και ουσιαστική στάση αναφορικά με την καθολική και πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού με συχνές Εγκυκλίους και πατρικές νουθεσίες προς τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες καθώς και το φιλόχριστο πλήρωμα της Ιεράς μας Μητροπόλεως.