Zητούν αποχαρακτηρισμό  δασικής έκτασης 200τ.μ. προκειμένου να κτίσουν εκεί την εκκλησία τους  η οποία ε έχει βυθιστεί μαζί με το χωριό της προκειμένου να κατασκευαστεί το φράγμα Πείρου-Παραπείρου στη Δυτική Αχαϊα.

Πρόκειται για τους κατοίκους  του χωριού  Τόσκες  το οποίο από το  2009 έχει ερημώσει ώστε να δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη Αστερίου. Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής είναι να τους παραχωρηθεί μια έκταση ώστε να μεταφερθεί η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον πυθμένα της τεχνητής λίμνης.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κριθαρακίων Φώτη Στάμο, ο οποίος ήταν κάτοικος του οικισμού που έχει εξαφανιστεί κάτω από το νερό, μας έγινε γνωστό το ενδιαφέρον αίτημα: «Αυτό που ζητάμε από το δασαρχείο είναι να αποχαρακτηρίσει από δασική έκταση 200 τετραγωνικά μέτρα ώστε να χτίσουμε την εκκλησία μας. Έχουμε ήδη την έκταση που θέλουμε να κτίσουμε το νέο ναό εκεί, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε καθώς είναι χαρακτηρισμένη ως δασική. Αν το Δασαρχείο λάβει την απόφαση, εμείς θα μπορέσουμε να χτίσουμε το εκκλησάκι» αναφέρει ο κ. Στάμος, ο οποίος αναμένει την τελική απάντηση του δασαρχείου.

Επιπλέον, με την κατασκευή του νέου Ιερού Ναού στην όχθη της τεχνητής λίμνης, οι κάτοικοι της περιοχής προσβλέπουν και σε τουριστική ανάταση, αφού πέρα από το γραφικό στοιχείο που θα δώσει μια εκκλησία στο σημείο, αναμένεται να προσελκύει και κόσμο να επισκέπτεται την περιοχή. Ο κ. Στάμος τονίζει: «Πιστεύουμε πως η νέα εκκλησία θα λειτουργήσει και τουριστικά. Γενικά έχομε αρκετές σκέψεις για την περιοχή και αναμένουμε να αξιοποιηθεί κάποια στιγμή» ενώ επιστρέφοντας στο θέμα του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αναφέρει: «Λίγο χώρο ζητάμε στην άκρη της λίμνης για να χτίσουμε την εκκλησία μας. Η έκταση είναι ιδιωτική αλλά χαρακτηρισμένη ως δασική. Αν αλλάξει αυτό, όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε και δεν ζητάμε χρήματα».