Αρχική » Κατάθεση Αρχιεπισκόπου Κύπρου για υπόθεση βιασμού από μητροπολίτη

Κατάθεση Αρχιεπισκόπου Κύπρου για υπόθεση βιασμού από μητροπολίτη

από christina

 

Κατάθεση από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου έλαβε η Αστυνομία για την υπόθεση καταγγελίας γυναίκας εναντίον ανώτερου ιερωμένου για βιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy η Αστυνομία προχώρησε στη λήψη κατάθεσης από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού η γυναίκα που κατήγγειλε το βιασμό της από τον κληρικό είχε ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για την υπόθεση το 2011 χωρίς εντούτοις να λάβει η Αρχιεπισκοπή οποιαδήποτε μέτρα εναντίον του.

Η εφημερίδα «Πολίτης» την προηγούμενη Δευτέρα έφερε στο φως της δημοσιότητας ακόμα μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο ιερωμένο.

H  ιστοσελίδα Reporter.com.cy  έφερε στη δημοσιότητα νέα καταγγελία κατά του πρώην Μητροπολίτη .

Η τρίτη καταγγελία γυναίκας η οποία σήμερα ζει στις ΗΠΑ σοκάρει, με την ίδια να λέει ότι δεν ξεπέρασε ποτέ τα όσα έζησε πλάι στον ιερωμένο.

Όπως αποκαλύπτεται στο ρεπορτάζ του reporter, η γυναίκα ακόμη και σήμερα νιώθει αηδιασμένη όταν αναμοχλεύει τις στιγμές φρίκης ενώ σημειώνει παράλληλα ότι ζει μόνιμα στο εξωτερικό πλέον αφού «αηδίασε» το σύστημα στην Κύπρο.

Παραθέτουμε αυτούσια τη μαρτυρία της γυναίκας:

«Είμαι η Χ. και είμαι 50 χρονών σήμερα. Τότε ήμουν 25 χρόνων και σπούδαζα στην Αμερική. Με τον πρώην άνδρα μου, που ήταν Ελληνοαμερικάνος μας πάντρεψε ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης στην Κύπρο. Ο πρώην άντρας μου, είχε σχέση με την εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο. Κάθε χρόνο γινόταν ένα φεστιβάλ για Έλληνες και Κύπριους σε πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο συγκεκριμένος μαζί με συνοδεία, έρχονταν κάθε χρόνο σε αυτά τα φεστιβάλ. Τα φεστιβάλ γίνονταν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά δεν μου επέτρεψε ο πρώην άντρας μου να πάω. Μια φορά έγινε του Αγίου Βαλεντίνου και εγώ πήρα κρυφά ταξί και πήγα στο ξενοδοχείο. Ζήτησα τον άντρα μου και μου είπαν ότι δεν επιτρεπόταν να πάω, επειδή ήταν μία σουίτα με ιδιωτικό ασανσέρ. Εγώ έκαμα φασαρία για να κατεβεί ο άντρας μου. Τελικά κατέβηκε ο συγκεκριμένος ιερωμένος. Δεν φορούσε ράσα, αλλά κουστούμι. Έκατσε και μου είπε “έλα να σε κεράσω ένα ποτό”. Εγώ επέμενα να πάω πάνω. Μου είπε, “εν θα πάεις πάνω, είναι κάτι γερόντισσες, δεν είναι για σένα αυτά τα πράγματα”. Λέω του “είναι valentine’s, θέλω να το περάσω με τον άντρα μου”. Εγώ συνέχισα να επιμένω να πάω στον άντρα μου και προσφέρθηκε να κάτσει μαζί μου όλη τη νύκτα.

Τελικά σηκώθηκα και έφυγα. Μετά από δύο, τρεις μέρες όμως, ήρθε στο σπίτι μας ο Μητροπολίτης, όπως είπε για να με βοηθήσει να τα βρω με τον άντρα μου. Έκατσε και άρχισε να μιλά, για να μας μερώσει τάχα. Σε κάποια στιγμή ο άντρας μου πήγε να φέρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ για να τον πάρει στο ξενοδοχείο. Ήμουν στην πόρτα και λέει μου, “ηρέμησε”. Ξαφνικά με αγκάλιασε και μετά εμούνταρέν με. Με τράβηξε πάνω του και με φίλησε στο στόμα. Προσπάθησα πάρα πολύ να τον φύω από πάνω μου. Δεν μπορούσα όμως να τον φύω, επειδή είμαι μικρόσωμη. Μόλις σταμάτησε, είπε μου “με έχεις ένοια εγώ είμαι δαμέ”. Εσοκαρίστηκα, εσκούπησα τα χείλη μου και του είπα τι κάμνεις. Λέει μου “θα τα πούμε” και μετά έφυγε.

Είπα στον άντρα μου ότι μου επιτέθηκε και με φίλησε, αλλά δεν με πίστεψε. Χώρισα μετά από αυτήν την ιστορία και ήρθα στην Κύπρο. Το είπα στη μάμα μου και τον παπά μου, αλλά δεν με πίστεψαν. Δεν με πίστευε κανένας. Μετά από καιρό με πίστεψε ο παπάς μου, επειδή αυτός (ο Μητροπολίτης), με έπαιρνε τηλέφωνο σπίτι και με παρενοχλούσε. Μια φορά συγκεκριμένα που με πήρε, τον άκουσε ο παπάς μου. Είπεν μου “X… μου” και είπα αμέσως στον παπά μου, να πιάσει το άλλο τηλέφωνο. Τον άκουσε που μου είπε ,“θα έρθω στη Λευκωσία να κάνω έναν αγιασμό και μόλις βγω έξω, θέλω να είσαι το πρώτο πρόσωπο που θα δω μπροστά μου”. Τότε με πίστεψε ο παπάς μου.

Ξέρεις ότι είμαι 50 χρόνων και ακόμα είμαι ταραγμένη όταν ακούω το όνομά του; Και εδώ και 20 χρόνια λείπω στο εξωτερικό… Δεν το ξεπερνώ, δεν το ξεπερνώ. Νιώθω αηδία… Έφυγα από την Κύπρο επειδή αηδίασα με το σύστημα. Νιώθω τυχερή που μεγαλώνω τα παιδιά μου στο εξωτερικό. Ξαναπαντρεύτηκα και δεν μίλησα στα παιδιά μου για αυτό. Θέλω όμως να δείξω στην κόρη μου αυτόν τον άνθρωπο και να της πω, “το και το, πρόσεχε”…

Είδα τι γράφεται στην Κύπρο και κατάλαβα πως ήταν αυτός. Έλεγα είναι αυτός, είναι αυτός… Είπα αμέσως θέλω να το πω, να βκει στην επιφάνεια. Νιώθω ανακούφιση μεγάλη, πολύ μεγάλη ανακούφιση που το λέω.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ