Αρχική » Μάθημα του Πατριαρχείου Ρουμανίας στις ορθόδοξες Εκκλησίες.Προσέφερε 38 εκ.για την πανδημία

Μάθημα του Πατριαρχείου Ρουμανίας στις ορθόδοξες Εκκλησίες.Προσέφερε 38 εκ.για την πανδημία

από christina

 

Tην ώρα που στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες  χώρες η Εκκλησία  παραπονιέται για μείωση των εσόδων και για αναγκαστικό κλείσιμο ναών το Πατριαρχείο της Ρουμανίας ανακοίνωση οτι διέθεσε για την καταπολέμηση της πανδημίας 38 εκατομμύρια  ευρώ.

Το Εθνικό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Πατριαρχείου Ρουμανίας ενέκρινε την Γενική Έκθεση Δραστηριοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας για το 2020. Οι δραστηριότητες του Πατριαρχείου με τίτλο «Στην καταπολέμηση της πανδημίας, η Εκκλησία ενέτεινε την προσευχή, τη φιλανθρωπία και την προστασία της ανθρώπινης υγείας» αναφέρεται η παροχή βοήθειας του Πατριαρχείου εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με την έκθεση το Πατριαρχείο Ρουμανίας ξόδεψε 38 Εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη δράσεων το έτος της πανδημίας κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση 17,6% (5,7 εκατομμύρια) σε σύγκριση με το 2019. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ορθοδοξία , ο πατριάρχης κ. Δανιήλ ανέφερε:

«Από την οικονομική ή την υλική βοήθεια, μέχρι την αποστολή εξοπλισμού υγειονομικής προστασίας όπου ήταν απαραίτητο, μέχρι την προσευχή και την ανακούφιση των ασθενών, των μοναχικών και των αδύναμων της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχουμε εντείνει τις προσπάθειες να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού τόσο μέσω των Ιεραρχών και των κληρικών αλλά και μέσω των εθελοντών και των απλών πιστών». 

Εκτός των χρημάτων μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των εθελοντών

Οι 2.135 υπάλληλοι των επισκοπών και των εκκλησιαστικών οργανώσεων στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας κινητοποίησαν περισσότερους από 14.500 εθελοντές και παρείχαν υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας σε αριθμό περίπου 138.000 δικαιούχων: παιδιά, ηλικιωμένους, κοινωνικά ευάλωτα άτομα.

Εκτός από τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρονται, μέσω των φιλανθρωπικών προγραμμάτων, η Εκκλησία χορήγησε επίσης οικονομική ενίσχυση 17 εκατομμυρίων λέι και υλική βοήθεια ύψους 61,5 εκατομμυρίων λέι.

Το συνολικό ποσό των 38 εκατομμυρίων ευρώ δεν περιλαμβάνει τις δαπάνες για πολλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες ενοριών και μοναστηριών, οι οποίες δεν αναφέρονται συστηματικά στα επισκοπικά κέντρα.

«Θα θέλαμε να εκτιμήσουμε τις πνευματικές και υλικές προσπάθειες όλων όσων εργάστηκαν άμεσα ή υποστήριξαν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας στο αξιοσημείωτο έργο της βοήθειας των πιστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Πατριάρχης μετά την παρουσίαση της έκθεσης.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μας σε όλους εκείνους που βοηθούν την Εκκλησία μας: λαϊκούς, κληρικούς και πιστούς, κεντρικές και τοπικές αρχές, χορηγούς και εθελοντές», πρόσθεσε ο πατριάρχης. Προσευχόμαστε στον Θεό να δώσει σε όλους υγεία και σωτηρία, βοήθεια και χαρά στη ζωή. »

Την Τετάρτη, η έκθεση θα συζητηθεί στις επιτροπές της Εθνικής Εκκλησίας και θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της Εθνικής Εκκλησίας.

Η Εθνοσυνέλευση αποτελείται από τρεις εκπροσώπους κάθε επισκοπής, έναν κληρικό και δύο λαϊκούς, που εκπροσωπούνται από τις Επισκοπικές Συνελεύσεις στη χώρα και γύρω από τα σύνορα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ